Miks Facebook, Instargram ja WhatsApp ei tööta? Tausta selgitab Soome infoturbe ekspert

Soome infoturbe ekspert, firma F-Secure peaanalüütik Mikko Hyppönen räägib, et kõige tõenäolisemalt on tegemist inimliku veaga.

Täna on Facebooki, Instagrami ja WhatsAppi kasutamine miljardiste kasutajate jaoks häiritud. Tegemist võib olla teenuste haldaja poolt tehtud veaga, vahendab MTV.

Hyppöneni väitel on kõige tõenäolisem see, et keegi on teinud programmeerimisel vea. See puudutab tõenäoliselt interneti marsruuteri protokolli ehk Border Gateway Protocol, kus need teenused on internetist välja lülitatud.

Hyppönen ütles, et vale info on läinud levima ja seda tagasi pöörata on väga keeruline. Väljastpoolt on sellist asja väga raske korraldada, mistõttu on tõenäoline, et tegemist on teenusepakkuja sisemise probleemiga. Vea parandamine võtab aga aega. Osaliselt on võrgust väljas ka need teenused, mille abil viga parandada.

Praegune teenuse katkestus on Hyppöneni välitel erakordselt ulatuslik ja pikaajaline. See näitab, et internet pole sada protsenti töökindel. Seda on hea meeles pidada, kui internetti järjest enam teenuseid luuakse ja interneti peale loodetakse.

Kommentaarid
(Külastatud 1,213 korda, 1 külastust täna)