Libapolitseinike karm pettus Soomes: eakas inimene pani oma raha kilekotti ja andis selle ära

Eakale naisele helistas mees, kes väitis, et on politseinik. Ta palus naisel kogu kodus oleva raha kokku korjata ja selle kilekotti panna.

Eakas naine panigi oma raha kotti ja andis selle petistele üle. Ta usaldas politseid. 85-aastasele naisele helistanud mees ütles, et tegemist on rahvusvahelise politseioperatsiooniga, vahendab Iltalehti.

Libapolitseinikud andsid teada, et naise ja temast aasta vanema abikaasa raha on ohus. Eaka naise uksele ilmus noor naine, kes end ei tutvustanud. Politsei andis korralduse korjata kotti kokku kõik raha ja pangakaardid. Vanur teatas, et neil pole pangakaarte, kuna kasutatud on sularaha.

Eaka naise mees põdes Parkinsoni taudi, mistõttu ei saanud ta aru, mis toimub. Kilekotti koguti kokku 22 500 eurot, millest vanapaar jäi ilma. Eakas pettuse ohver ütles kohtule tunnistusi andes, et oli hirmul.

Vanur ütles, et kuulub sellesse põlvkonda, kus politsei oli püha. Helistaja teadis vanapaari kohta infot, millest keegi poleks pidanud teadma. Seetõttu uskus vanur, et tegemist on päris politseiga.

Kui päris politsei lõpuks sai libapolitseinikele jälile, sis selgus, et petturiteks olid elukaaslased – mees ja naine. Petukõne jaoks kasutatud mobiiltelefoni SIM-kaart leiti helistaja isa nimele registreeritud autost. Süüalused tunnistasid oma teo üles. Helistajal oli varemgi olnud selliseid juhtumeid. 1991. aastal sündinud meest süüdistati veel 13 sarnases pettuse episoodis.

Osaliselt kohus loobus süüdistustest, kuna need oli aegunud või puudusid kindlad tõendid. Mehele mõisteti varasemale karistusele lisaks 4 kuud vangistust, naisele 8 kuud. Karistada sai ka kolmas libapolitseinik. Ka see 1988. aastal sündinud mees oli varem sarnaste tegude eest korduvalt süüdi mõistetud.

Valepoliisien härski huijaus: Vanhus antoi muovipussissa kaikki rahansa

Iäkkään vanhuksen sokea luottamus poliisi-instituutioon koitui kalliiksi. Pelokas vanhus uskoi poliisiksi esittäytynyttä soittajaa. Nainen keräsi kotoa löytyneet käteisvarat pussiin ja luovutti ne huijareille. Rahat hävisivät lopullisesti ja huijarit selvisivät muutaman kuukauden tuomioilla. – Olin juuri tullut kotiin, kun puhelin soi, 85-vuotias nainen muisteli käräjillä. Miesääni puhelimessa esittäytyi poliisiksi, joka oli saanut kansainvälisen virka-aputehtävän.

Kommentaarid
(Külastatud 622 korda, 1 külastust täna)