Lätist veelgi hullem on koroona olukord Gruusias – ja seal pole mingeid piiranguid

Lätis on püütud jätta muljet, et riigis on koroona olukord kõige hullem maailmas, mistõttu kehtestati seal karmid piirangud. Lätist on aga palju hullem olukord Gruusias, kus pole kehtestatud mingeid piiranguid.

3,7 miljoni elanikuga Gruusias lisandus täna kolmapäeval, 20. oktoobril Worldometeri andmetel 5219 uut nakatumist ja 42 koroonasurma. Viimase 7 päeva nakatumiste keskmine tase päevas 100 000 elaniku kohta on New York Timesi ülevaate järgi Gruusias 116 ja Lätis 113. Võrdluseks, Eestis on vastav tase 84 ja Soomes 10.

Gruusia puhul on nakatumiste nädalane kasv 150 protsenti ja Lätis 108 protsenti.

Gruusias (läänepäraselt Georgia) kehtib praegu vaid maskikandmise ja distantsi hoidmise soovitus avalikes kohtades. New York Timesi ülevaate järgi on Gruusias koroona vastu täielikult vaktsineeritud vaid 24 protsenti inimestest. Lätis on vastas tase poole kõrgem, 49 protsenti.

Gruusia riikliku haiguste kontrollikeskuse juht Amiran Gamkrelidze ütles, et riigis on ametlikult alanud koroona viies laine. Nakkus levib riigis praegu väga kiiresti, vahendab Georgia Today.

Kommentaarid
(Külastatud 2,098 korda, 1 külastust täna)