KUUM: Vaktsiinid pole Inglismaal uusi koroonaga nakatumisi ära hoidnud, nüüd proovitakse muid variante

Ei kaks ega isegi kolm vaktsiinidoosi pole suutnud Inglismaal koroonaga nakatumiste kasvu ära hoida. Nüüd proovitakse uusi lahendusi nagu inimeste omavahelise töövälise läbikäimise piiramine ja koroona-vastased koduravimid.

Briti terviseminister Sajid Javid on tulnud lagedale nn plaaniga C, mis näeb ette kohustuslikku näomaski kasutamist ja majapidamiste omavahelise suhtluse piiramist, et majandust avatuna hoida, vahendab Daily Mail.

Javid hoiatas inimesi, et talvel võib uute nakatumiste arv kerkida taas 100 000 juhtumini päevas, mistõttu tuleb kanda usinalt maski, kohtuda teiste inimestega õues ning lasta end rohkem testida.

Javid märkis, et mingit normaalset elu pole veel võimalik taastada, kuna pandeemia pole möödas. Ta soovitas inimestele lasta end vaktsineerida kolmanda doosiga.

Javid ütles, et alates novembrist saavad britid kasutada uusi ravimeid, mis aitavad vähendada haigestumise puhul koroonasurmade arvu poole võrra. Üks neist on viiruseravim molnupiravir, mille on välja töötanud USA ravimifirma Merck. Teine kannab nimetust PF-073 ja selle töötas välja Pfizer.

Uued ravimid peaks saama kasutusloa novembris. Ravimid võivad aga reaalselt kohale jõuda hiljem.

Uuringute järgi aitab molnupiravir vähendada koroonaga haiglasse sattumist ja surmajuhtumeid 50 protsendi võrra, kui seda võtta kaks korda päevas. See ravim pärsib viiruse paljunemist organismis.

Pfizeri ravim on kombinatsioon ühest uuest viiruseravimist ja ritonavir’ist, viimast on kasutatud HI-viiruse (Aidsi) patsientidel. Selle ravimi tööpõhimõte on natuke erinev.

Praegu pole veel teada, kellele neid ravimeid pakutakse, aga arvatakse, et need on koroona poolt enim ohustatud inimesed, seda nii vaktsineeritud kui vaktsineerimata inimesed. Molnupiraviri on katsetatud peamiselt vaktsineerimata inimeste peal, seetõttu võib selle efektiivsus tervikuna olla ka suurem.

Covid ‘Plan C’ that would BAN households mixing ‘are being discussed’

Ministers are threatening to reimpose Covid restrictions under a potential ‘Plan C’ this winter Plans could see bans on households mixing, as well as facemasks, WFH orders and vaccine passports Sajid Javid warned there could be 100,000 cases a day this winter at the Downing Street press conference Health Secretary

Kommentaarid
(Külastatud 1,389 korda, 1 külastust täna)