KUUM: Tallink tühistas enam kui 10 000 soomlase kruiisid Tallinna

Laevafirma Tallink tühistas ootamatult ligi 10 000 soomlase kruiisid Tallinna. Laevafirma on andnud kruiisilaeva Silja Europa oktoobriks ja novembriks rendile Šotimaale.

Iltalehtiga ühendust võtnud soomlane Pasi ütles, et ostis kruiisi ära 31. augustil ja see pidi toimuma 19. oktoobril. Tallink ei pakkunud asemele mitte ühtegi muud kruiisi, vaid ainult maikuuni kehtiva kinkekaardi.

Pasi maksis kruiisi eest boonuspunktidega. Neid punkte pole tagastatud. Tallink teatas 23. septembril et andis Helsingi ja Tallinna vahel kurseerinud reisilaeva Silja Europa rendile Šotimaale perioodiks 17.10–17.11.2021.

Sel ajal on laev ÜRO kliimakonverentsi käsutuses, konverentsi korraldavad Glasgow’s Suurbritannia ja Itaalia.

Tallink Silja andmetel tühistatakse ligi 10 000 soomlase kruiisid. Tallinki andmetel oli ühe reisi kohta ligi 1000 huvilist, osa on valinud mõne teise reisi. Osa reisijaid on ka pettunud.

Tallinki andmetel tagastatakse ära jäänud reiside eest klientidele ka boonuspunktid ja neid saab kasutada aasta lõpuni. Kõigile pole veel jõutud boonuspunkte tagastada.

Soome ja Eesti vahelised kruiisid pole veel saavutanud koroona-eelset taset. Viimastel nädalatel on Balti riikide koroona olukord kiiresti halvenenud. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Eestis 1087, Soomes 132.

Tallink Silja perui yli 10 000 matkaajan risteilyt Tallinnaan

Tallink on vuokrannut Silja Europan Skotlantiin loka-marraskuuksi. Iltalehteen yhteydessä ollut helsinkiläinen Pasi sai perheineen torstaina 14. lokakuuta tietää Tallinkin peruuttaneen heidän syyslomaristeilynsä Silja Europalla. Risteily oli ostettu 31. elokuuta, ja matkaan aiottiin 19. lokakuuta. Pasilla on esittää Iltalehdelle dokumentit ostosta ja peruutuksesta.

Kommentaarid
(Külastatud 8,720 korda, 1 külastust täna)