KUUM: täielikult vaktsineeritud endine USA välisminister suri koroonasse

USA leinab riigi endist välisministrit Colin Powelli, kes suri koroonasse vaatamata sellele, et oli täielikult vaktsineeritud.

Powell oli 84-aastane. Ta oli sõjaväelane, kindral ja endine USA vägede ülemjuhataja. Asjaga kursis olevate allikate väitel põdes Powell hulgimüeloomi, mis on vereplasma rakkude kasvaja ehk nn verevähk. Haiguse tagajärjel tekib immuunpuudulikkus, vahendab CNN.

Immuunpuudulikkusega inimesed on ohus ka pärast kahe doosiga vaktsineerimist.

Powelli populaarsus tõusis pärast USA juhitud koalitsiooni võitu Lahesõjas. Teda pakuti ka presidendi ametisse. Tema mainet rikkus aga välisministrina George W. Bushi administratsioonis valeinfo põhjal Iraagi sõja alustamine. Powell oli esimene nii kõrgel kohal olnud mustanahaline ametiisik USA-s.

Colin Powell, military leader and first Black US secretary of state, dies after complications from Covid-19

Colin Powell, the first Black US secretary of state whose leadership in several Republican administrations helped shape American foreign policy in the last years of the 20th century and the early years of the 21st, has died from complications from Covid-19, his family said on Facebook. He was 84.

Kommentaarid
(Külastatud 923 korda, 1 külastust täna)