KUUM: Soomes on täna vabaduse päev

Soome kaovad tänasest, 1. oktoobrist paljud koroonapiirangud, mistõttu seda nimetatakse vabaduse päevaks.

Oktoobri keskpaigast kaob Soomes üldine kaugtöö soovitus, mis tähendab, et inimesed naasevad töökohtadele.

Tänasest kaovad kogunemiste piirangud. Üle Soome on aga jõus üldised hügieenisoovitused, millega suurendatakse inimeste ohutust. Kohalikud valitsusasutused ja omavalitsused saavad aga vajadusel kehtestada piirkondlikke piiranguid, vahendab Iltalehti.

Eilsest, 30. septembrist hakkas kehtima uus maskisoovitus, mille kohaselt kannavad inimesed näomaski oma äranägemise järgi. Maski kandmist soovitatakse jätkuvalt ühistranspordis ja neil, kes pole koroona vastu täielikult vaktsineeritud.

Vaktsineeritutel soovitatakse maski kanda ühistranspordis ja sellistel puhkudel, kui on palju inimesi lähestikku koos siseruumides. Näomaskide kandmisest võib loobuda koolides.

Valitsus otsustas eile, et alates tänasest saab söögikohtades vabalt laulda ja tantsida. Suurema nakatumise tasemega piirkondades nagu Lõuna-Soomes on alkoholi müük piiratud kella 7-24 ja söögikohad tohivad lahti olla kella 5-1. Neis kohtades on piiratud veel ka külastajate arv ja siseruumides peab kõigil olema istekoht.

Kaugtöö soovitus kaob Soomes 15. oktoobril. Hinnanguliselt on siis kahe doosiga vaktsineeritud 80 protsenti üle 12-aastasest elanikkonnast. Praegu on see vaktsineerituse ulatus 70 protsenti.

Rootsis loobuti praktiliselt kõikidest piirangutest juba käesoleva nädala kolmapäeval vaatamata sellele, et seal on vaktsineeritus madalam kui Soomes.

Vapauden päivä! Näin elämä helpottuu tänään: Maskit, kokoontumiset, laulu ja tanssi, etätyö…

Lokakuu tuo helpotuksia kansalaisten elämään, kun koronarajoituksia puretaan. Lokakuu tuo vapautuksia koronarajoituksista. Kokoontumisia ei enää rajoiteta. Kuun puolivälissä poistuu laaja etätyösuositus. Suomessa ei enää tästä päivästä alkaen ole voimassa aluehallintoviranomaisten määräämiä kokoontumisrajoituksia. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän tuoreen arvion mukaan kokoontumisrajoituksia ei ole alueella enää välttämätöntä jatkaa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,043 korda, 1 külastust täna)