KUUM: Soome ühistranspordi ettevõtted loobuvad maskikohustusest, otsus jõustub kohe

Soome raudteefirma VR ja Helsingi piirkonna ühistranspordi ettevõte HSL andsid teada, et loobuvad koheselt ehk tänasest 25. oktoobrist maksikohustusest.

Maski on soovitav jätkuvalt kanda vastavalt oma äranägemisele, aga pole enam vastavat sundust. Seoses maskikohustuse kadumisega kaob ka VR-i Ekstra klassis maskikohustus ja piletihinnale lisanduv maski maksumus. Ekstra klassi piletihinna sees on aga jätkuvalt tühi kõrvalistekoht, vahendab Iltalehti.

Helsingi piirkonna ühistranspordis on maskikohustus olnud jõus alates 2021. aasta märtsikuust.

VR ja HSL luopuvat maskipakosta – voimaan heti

Molemmat toimijat edelleen kuitenkin suosittelevat kasvomaskin käyttöä. Maskin käyttö poistuu matkustus- ja lippuehdoista. VR ja Helsingin Seudun Liikenne (HSL) tiedottavat luopuvansa maskipakosta liikennevälineissään. Maskipakosta luovutaan molempien yhtiöiden liikennevälineissä heti, eli 25.10.2021. – Suosittelemme edelleen maskin käyttöä, vaikka emme enää puutu maskittomuuteen junissa. Myös viranomaiset suosittelevat maskinkäyttöä julkisessa liikenteessä.

Kommentaarid
(Külastatud 6,701 korda, 1 külastust täna)