KUUM: Leedu nõuab kolmandat vaktsiinidoosi kõigile täiskasvanutele

Kuivõrd on selgunud, et kaks doosi ei aita ära hoida rasket koroonahaigust ja surma, siis nõuab Leedu kõigi täiskasvanute vaktsineerimist kolme vaktsiinidoosiga.

Kolmandad doosid on Leedus kõigile täiskasvanutele kättesaadavad alates tänasest teisipäevast, 19. oktoobrist, vahendab lrt.lt.

Vastavalt Leedu terviseministri Arūnas Dulkyse määrusele saavad kõik alates 18. eluaastast end ära vaktsineerida BioNTech-Pfizeri (Comirnaty) vaktsiiniga, kui teisest doosist on möödas 180 päeva ehk 6 kuud.

Johnson & Johnsoni vaktsiini teine doos on võimalik saada neil, kes on saanud esimese doosi sama vaktsiini. Teatud inimeste puhul kasutatakse ka Moderna Spikevaxi koroonavaktsiini, seda vaatamata asjaolule, et teatud riikides on selle vaktsiini kasutamine lõpetatud noorematel meestel.

Leedus on küll võrreldes teiste Balti riikidega suurem vaktsineeritus, aga sellele vaatamata on nakatumine ja suremus Leedus endiselt kõrged. See tuleneb asjaolust, et kaks vaktsiinidoosi ei aita ära hoida raskelt haigestumist ja surma.

Kommentaarid
(Külastatud 453 korda, 1 külastust täna)