KUUM: Läti pannakse neljapäevast neljaks nädalaks lukku

Läti valitsus otsustas kehtestada riigis alates neljapäevast, 21. oktoobrist kuni 15. novembrini ehk neli nädalat kestva koroonasulu.

See tähendab, et kuu aega peavad inimesed istuma kodus, et piirata riigis koroona levikut. Peaminister Krišjānis Kariņš ütles, et ülikarmid meetmed on vajalikud selleks, et parandada koroona olukorda, mis viimase nädala jooksul on läinud väga hulluks, vahendab lsm.lv.

Peaminister Kariņš rõhutas vajadus vaktsineerida, tunnistades samas, et valitsus on vaktsineerimisega ebaõnnestunud, lisades, et vastutus lasub kogu ühiskonnal. Praegu on ainult pool lätlastest vaktsineeritud.

Kariņš ütles, et Läti on koroonaga nakatumiste poolest maailmas esikohal ja väga paljud inimesed on veel vaktsineerimata. Kariņš nimetas valitsuse samme tule kustutamiseks, aga terviseminister Daniels Pavļuts ütles selle kohta stopp-märgi poliitika.

Lätis kehtestatud meetmete eesmärk on vähendada kontakte 40 protsendi võrra, et aidata meedikuid, kes on koroonaga hädas. Piirangud kehtivad sulgemise ajal nii vaktsineeritutele kui vaktsineerimata inimestele.

Peamised piirangud on järgmised:

  • Liikumiskeeld kella 20.00–5.00, kuigi inimesed võivad vajadusel väljaspool seda aega tööle ja koju sõita.
  • Määratud kuupäevade vahel suletakse kõik kauplused, välja arvatud need, mis on välja jäetud, näiteks esmatarbekaupade poed, toidupoed, apteegid, lemmikloomapoed ja muud esmatarbekaupu müüvad kauplused ning saadaval on ainult hädavajalikud teenused.
  • Praegust koolivaheaja nädalat pikendatakse veel ühe nädala võrra. Alates 1. novembrist naasevad 1. – 3. klassid kooli, kuid 4. – 12. klassid on distantsõppel 1. novembrist kuni 15. novembrini.
  • Siseruumides ja väljas kogunemised, sealhulgas meelelahutus, sport ja kultuuriüritused ei ole lubatud.
  • Ainult need, kes tegelevad tootmise, ehituse ja hädavajalike töödega, saavad kohapeal töötada.
    Pärast 15. novembrit on kavas naasta praegu kehtivate „rohelise režiimi” reeglite juurde, mis kohaldavad vaktsineeritud ja vaktsineerimata isikute suhtes erinevaid reegleid.

Piirangute infot täiendatakse jooksvalt.

‘Lockdown’ in Latvia planned from October 21 until November 15

The Latvian government on October 18 announced plans for an almost month-long ‘lockdown’ or ‘home-sitting’ period in an effort to turn around the current grave epidemiological situation with regard to Covid-19.

Kommentaarid
(Külastatud 924 korda, 1 külastust täna)