KUUM: Läti meditsiin on väga hullus seisus, patsiente hakatakse sorteerima

Läti meditsiin on seoses koroonaga jõudnud väga hullu seisu. Läti noorte arstide ühingu esimees Artūrs Šilovs ütles intervjuus Läti raadiole, et patsientide arv kasvab väga kiiresti.

Praegu on nii, et ligi 10 protsenti koroonaga nakatunutest jõuavad nädala jooksul haiglasse. See tähendab, et kui Lätis on üle 2000 uue nakatumist päevas, siis jõuab haiglasse enam kui 200 inimest. See on haiglatele väljakannatamatu koormus, vahendab lsm.lv.

Lätis hoiatasid arstid olukorra halvenemise eest juba augustis ja septembris, aga neid ei võetud kuulda. Kui patsientide arv veelgi kasvab, siis tuleb neid sorteerima hakata. Riigi terviseminister peab vastavad reeglid heaks kiitma.

Praegu on Lätis võetud eesmärgiks saada nakatumiste arv alla 4 nädala jooksul. Lisaks aetakse inimesi vaktsineerima, aga see ei anna kiiret tulemust, sest pärast vaktsineermist kujuneb immuunsus välja alles 5-6 nädalaga.

Šilovs ütles, et valitsus on pannud kogu vastutuse inimestele, aga tegelikkuses pidi valitsus olema olukorrast teadlik, aga sellele ei reageeritud. Šilovs ütles, et järgmise paari nädala jooksul võib Lätis nakatumiste arv veelgi kasvada. Andmed liiguvad tervisesüsteemis viivitusega ja praegused numbrid näitavad seisu, mis oli 7-10 päeva tagasi. Paari nädala jooksul on näha, kui palju on nakatunuid praegu. Nakatumiste arv hakkab lähinädalatel tänu karmidele piirangutele langema, aga haiglapatsientide arv jätkab tõusu.

Healthcare is facing a very tough month, says doctor

Due to the prevalence of Covid-19, the next month will be very tough for the health system and the number of hospitalized patients will continue to increase, said Artūrs Šilovs, head of the Latvian Association of Junior Doctors, in an interview to Latvian Radio October 19.

Kommentaarid
(Külastatud 705 korda, 1 külastust täna)