KUUM: Iisraelis on nõutav nüüd kolmas vaktsiinidoos, ilma selleta poodi ja baari ei pääse

Iisraelis, kus on hakanud massiliselt koroonasse haigestuma ja surema kahe vaktsiinidoosiga patsiendid, nõutakse nüüd kõigilt kolmandat doosi, muidu poodi ja baari ei pääse.

Iisrael on sellega esimene riik maailmas, mis muutis kohustuslikuks kolm koroonavaktsiini doosi. Ilma selleta kaotab koroonapass kehtivuse, vahendab Daily Mail.

Iisraelis pääseb ainult koroonapassiga poodidesse, baaridesse, kultuuriüritustele ja spordisaalidesse. Iisraelis on sellega seoses kasvanud rahulolematus koroonapassi suhtes.

Iisrael oli üks esimesi riike maailmas, mis sõlmis leppe ravimifirmaga Pfizer ja hakkas elanikke koroona vastu vaktsineerima. Nüüd aga hakkab esimese kahe doosi mõju kaduma. Suvel hakati inimesi vaktsineerima kolmanda doosiga.

Iisraelis tehtud uuringute andmetel aitab alles kolmas vaktsiinidoos efektiivselt ära hoida haigestumist ja surmajuhtumeid. Praegu haigestuvad ja surevad Iisraelis põhiliselt need vanainimesed, kes on kahe doosiga vaktsineeritud. Kolme doosiga vaktsineeritutel raskeid haigusjuhtumeid pole eriti esinenud.

Covid: Israel bans anyone without booster from entering indoor venues

Israel bans anyone without a Covid jab booster from entering indoor venues It means nearly two million people will lose their jab passport in the coming days Israel has become first country to make booster a requirement for passport Opponents of the system branded the move a form of forced vaccination The Israeli government has banned anyone without a Covid booster jab from entering indoor venues – meaning nearly two million people will lose their vaccine passport in the coming days.

Kommentaarid
(Külastatud 882 korda, 1 külastust täna)