KUUM: Delta variant surus Uus-Meremaa põlvili – loobutakse koroona välja juurimisest, minnakse vaktsineerimise peale

Uus-Meremaa oli üks viimaseid riike maailmas, mis lootis koroona välja juurida. Delta variant aga muutis kõik – nüüd minnakse massilise vaktsineerimise peale.

Uus-Meremaal loobutakse nn null-koroona poliitikast ja ühes sellega karmidest piirangutest ja koroona jälitamisest, vahendab Daily Mail.

Möödunud aastal õnnestus Uus-Meremaal nakkus piirangutega välja juurida ja tänu sellele nautida vabamat elu, tänavu see enam ei õnnestunud. Kergesti nakkav Delta variant jõudis Uus-Meremaale augustis koos Austriaaliast saabunud turistiga.

Uus-Meremaal kehtestati karmid piirangud vaatamata sellele, et 5 miljoni elanikuga riigis on kogu pandeemia aja jooksul registreeritud vaid 27 koroonasurma. Kokku on Uus-Meremaal tuvastatud 1357 nakatumise juhtu, neist 29 viimase ööpäeva jooksul.

Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern tunnistas, et arvestades Delta variandi kiiret levikut on null-koroona poliitikat jätkata väga raske. Enam kui kuu aega kestnud karmid piirangud pole aidanud viiruse levikut peatada. Ardern ütles, et piiranguid hakatakse nüüd järk-järgult leevendama.

Praegu on Uus-Meremaal vaktsineeritud kahe doosiga 48 protsenti elanikest. Uus-Meremaal alustati vaktsineerimisega teistest riikidest hiljem.

Piirangute leevendamine tähendab, et inimesed tohivad kodust väljuda ja väljas tohib kokku saada kuni 10 inimest. Inimesed tohivad minna randa ja parkidesse, samuti jahile.

Praegu pole veel teada, millal avatakse Uus-Meremaal poed ja söögikohad. Opositsioon aga süüdistab Arderni, et valitsus pole suutnud koroonat kontrolli all hoida ja olukord läheb iga päevaga üha hullemaks.

Uus-Meremaal on seni pooldatud null-koroona poliitikat, aga viimasel ajal on inimesed muutunud rahulolematuks.

New Zealand finally abandons ‘Covid zero’ strategy and eases lockdowns

New Zealand has enforced harsh lockdowns to stop spread of the Delta variant They have failed to control the virus with an additional 29 cases recorded today Ardern has finally admitted she cannot eradicate Covid and will ease restrictions New Zealand has finally acknowledged what most other countries realised long ago, that it cannot completely eradicate Covid.

Kommentaarid
(Külastatud 756 korda, 1 külastust täna)