Kui pole raha, et Soomes maksude juurdemakset tasuda – kas selleks saab taotleda pikendust?

Soome maksuportaalile Taloustaito saabus küsimus maksude juurdemaksete kohta. Inimene kirjutas, et sai kätte 2020. aasta tulumaksu otsuse ja selle kohaselt peab palju raha juurde maksma. Inimene küsib, kas saab taotleda maksepikendust?

Vastab maksujurist Tero Hämeenaho:

Kui ei suuda tähtajaks tasuda maksude juurdemakset, siis saab maksuametilt taotleda maksegraafikut maksude tasumiseks.

Juurdemaksele saab taotleda maksegraafikut, kui vastav maksuaeg on lõppenud. Maksuaja lõppemise kohta saab infot maksuotsusest või OmaVero portaalist. Tuleb silmas pidada, et maksegraafiku puhul arvestatakse summale lisaks viiviseintress alates maksutagastusele tähtpäevale järgnevast päevast kuni päevani, mil maksusumma on tasutud. Käesoleval, 2021. aastal on viiviseintress 7 protsenti.

Maksegraafikut saab taotleda OmaVerost või telefoni teel maksuameti teenusnumbril +358 29 497 028.

Maksuamet võib võimaldada maksegraafiku, kui:

  • Makseraskused on ajutised
  • Oled tasunud varem maksegraafiku järgsed summad
  • Sul pole täiturile antud maksuvõlgu
  • Oled edastanud kõik maksuteated

Maksuamet võib keelduda maksegraafikust, kui isikul on mitmeid järjestikuseid maksegraafikuid. Maksegraafiku tegemise tingimusi leevendati koroona tõttu perioodil 21.4.-31.8.2021, aga alates 1. septembrist 2021 menetletakse maksegraafiku taotlusi taas nagu varem.

Kommentaarid
(Külastatud 1,076 korda, 1 külastust täna)