Itaalias muudeti koroonapass töökohal kohustuslikuks – inimesed ei läinudki tööle

Itaalias muudeti alates reedest koroonapass töökohal kohustuslikuks, kuna paljudes tööstuspiirkondades on vaktsineeritus madal. Inimesed aga ei läinudki tööle ning hakkasid meelt avaldama.

Alates reedest peab Itaalias olema kõigil töötajatel tõend kas läbi tehtud vaktsiinikuuri, läbi põetud haiguse või negatiivse koroonatesti kohta. vastasel korral ähvardab töötajaid kas palgata jäämine või trahv summas 600-1500 eurot, vahendab AFP.

Koroonapassi kehtestamine on peaminister Mario Draghi katse läbi ajada ilma karmide piiranguteta. Kohustuslik koroonapass aga ajas rahva vihale ja inimesed läksid meelt avaldama, selle asemel, et tööle minna.

Trieste linna sadamatöölised ähvardasid streikima hakata, kuigi neile pakuti tasuta testimist. Töölt puudumised kasvasid aga Itaalias reedel 23 protsenti.

Itaalias on 15 protsenti avaliku sektori ja 8 protsenti erasektori töötajatest vaktsineerimata. 25-30 protsenti veoautojuhtidest on vaktsineerimata. Osalt on põhjuse selles, et välismaalastest töötajatel on raske Itaalias end vaktsineerida lasta. Nende jaoks on ainus võimalus lasta end iga 48 tunni tagant testida. Sellist olukorda peetakse aga absurdseks.

Nüüd on uus mure, et seoses kohustusliku koroonapassiga suureneb testimise koormus ja ühes sellega ka töölt puudumiste arv.

Kommentaarid
(Külastatud 3,543 korda, 1 külastust täna)