Helsingi laevatehase töötajatele määrati kohustuslik tervisekontroll

Lõuna-Soome piirkondlik valitsusasutus määras laevatehase Helsinki Shipyard Hernesaari doki töötajatele kohustusliku tervisekontrolli.

Ettevõttes on olnud sügise jooksul mitmeid ulatuslikke koroonapuhanguid. Nüüd peavad kõik selle ettevõtte ja alltöövõtjate töötajad läbima kohustusliku tervisekontrolli, mille osaks võib olla koroonatest, vahendab Helsingin Sanomat.

Otsus jõustub käesoleva nädala neljapäeval 21. oktoobril ja kehtib kuni 2022. aasta jaanuari lõpuni. Kohustuslike koroonatestidega tahetakse katkestada nakkuse ahelad ja saada koroona levik kontrolli alla.

Helsinki Shipyardis töötab kokku üle 1000 inimese. Enamus neist on alltöövõtjate töötajad. Alltöövõtjate juures töötab palju välismaalasi riikidest, kus vaktsineeritus on madal. Koroona levikule on aidanud kaasa töötajate pidev vahetumine.

Seni kasutati ettevõttes vabatahtlikku testimist, aga see mingeid tulemusi ei andnud. Ettevõtte enda meetmed pole samuti suutnud nakkuse levikut piirata.

Kommentaarid
(Külastatud 327 korda, 1 külastust täna)