Hea teada: kavandatav seadusemuudatus Soomes ei võimalda koroonapassi kasutada töökohal

Soome parlamendi menetluses on koroonapassi kasutamist võimaldav seadusemuudatus, aga selle järgi ei saa passi kasutada töökohal.

Varem kardeti, et koroonapassi võidakse hakata kasutama töökohtadel, näiteks on vastava ettepaneku teinud Rauma laevatehas. Seaduses aga sellist võimalust pole, vahendab Helsingin Sanomat.

Koroonapassi kasutamine võidakse seadustada järgmise nädala lõpus. Selle kasutamine aga jääb tõenäoliselt väheseks, sest Soomes eriti piiranguid pole. Koroonapassi saab kasutada vaid piirangute korral.

Praeguses olukorras võiks koroonapassist olla kasu ööklubidele neis piirkondades, kus öine alkoholi müük on piiratud. Koroonapassi kasutamise korral võivad klubid olla kauem avatud.

Spordi- ja kultuuriüritustel, spordisaalides ning kontserditel aga koroonapassi kasutada ei tohi. Kui aga piirangud karmistuvad, siis saab kasutusele võtta koroonapassi.

Seaduseelnõu järgi aga ei tohi piiranguid kehtestada selleks, et koroonapassi abil inimesed teenuseid kasutada saaksid.

Seaduseelnõu järgi pole võimalik koroonapassi abil piirata inimeste tegevust töökohal. Rauma laevatehas on näiteks soovinud koroonapassi abil vähendada nakatumisi töökohal. Seadusemuudatuse eelnõu järgi aga pole see võimalik. Seaduseelnõu järgi on koroonapassi võimalik kasutada vaid piirangute all olevates kliendi- ja ürituseruumides.

Koroonapassi ei tohi kasutada vältimatute teenuste puhul nagu apteegid, toidupoed, postkontorid, tanklad ja raamatukogud.

Koroonapassi võidakse küsida söögikohtades ja ööklubides, samuti avalikel üritustel, spordisaalides ja muudes avalikes siseruumides nagu ujulad ja spaad, tantsukohad, teemapargid, loomaaia siseruumid, sisemänguväljakud, muuseumid, näitused ja muud sarnased kohad.

Rajoitukset | Koronapassin käyttö tulossa mahdolliseksi ensi viikon lopussa, jos eduskunnan aikataulu pitää – Näin se vaikuttaisi arkeen

Koronapassi voidaan hyväksyä eduskunnassa ensi viikon lopulla. Sen käytännön merkitykset jäävät kuitenkin vähäisiksi, elleivät viranomaiset ota käyttöön uusia rajoituksia. Sairaalahoitoon joutuneiden koronapotilaiden määrä on jälleen kasvanut Suomessa. Selvä enemmistö heistä on ollut rokottamattomia. Jos tautitilanne pahenee, voiko voimaan tulla jälleen uusia rajoituksia? Entä miten uusi koronapassi vaikuttaa asiaan?

Kommentaarid
(Külastatud 5,044 korda, 1 külastust täna)