Värske uuring: Moderna vaktsiin annab parema immuunsuse koroona vastu kui Pfizer

Värske USA-s läbi viidud uuring näitab, et ravimifirma Moderna vaktsiin annab parema immuunsuse koroona vastu kui Pfizeri oma.

Virginia ülikooli arstiteaduskonnas läbi viidud uuringust selgub, et Moderna puhul oli vahe märgatav eriti vanemate inimeste hulgas. Teadlased võtsid vereproovid ülikooli töötajatelt nädal kuni 31 päeva pärast teist vaktsiinidoosi, vahendab Jerusalem Post.

Selgus, et Moderna vaktsiini puhul tekkis rohkem antikehasid kui Pfizeri omaga. Samas, nagu väidavad teadlased, ei saa sellest veel kaugeleulatuvaid järeldusi teha.

Nii Pfizeri kui Moderna vaktsiinides kasutatakse mRNA-d (geneetilise info kandja), et õpetada organismi immuunsüsteemi võitlema ühe teatud ogavalgu vastu viiruses.

Kuigi vaktsiinid on sarnased, on nende koostis veidi erinev. Moderna kasutab suuremas koguses mRNA-d kui Pfizer. Uuringust tuli välja, et Pfizeri vaktsiini puhul tootis üle 50-aastaste organism vähem antikehasid. Moderna puhul sellist vahet polnud, kuna Moderna vaktsiinis on kolm korda enam mRNA-d kui Pfizeri vaktsiinis.

Teadlased jätkavad vaktsiini mõju uurimist, et välja selgitada, kas kolmandate dooside võtmine on vajalik või mitte.

COVID-19 study quantifies antibody response to Pfizer, Moderna vaccines

A new study out of the University of Virginia School of Medicine shows that antibody levels in recipients of the Moderna COVID-19 vaccine were slightly higher than recipients of the Pfizer vaccine. The difference was mostly noted in relatively older subjects. Researchers took blood samples from 167 vaccinated UVA employees one week to 31 days after their second dose.

Kommentaarid
(Külastatud 506 korda, 1 külastust täna)