Uusimaa koroonapiirangud leevenevad homsest laupäevast – kaovad ohutusvahe ja hajutatuse nõuded

Homsest laupäevast, 4. septembrist leevenevad koroonapiirangud Soome lõunaosas Uusimaal. Kaovad ohutusvahede ja hajutatuse nõuded.

Kaob 2-meetrise vahe hoidmise kohustus, samuti üritustel hajutatuse nõue. Siseruumides võib olla rahvast 50 protsenti maksimaalsest määrast, vahendab Yle.

Lõuna-Soome kohalik valitsusasutus tegi vastava otsuse Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna koroonagrupi soovituse alusel.

Epideemia koormab jätkuvalt Helsingi piirkonna raviasutusi, aga koormus pole nii suur, et ei võiks piiranguid veidi leevendada. Otsus jõustub homme laupäeval, 4. septembril ja see on jõus kuni 30. septembrini.

Koko Uudenmaan kokoontumisrajoitukset lievenevät lauantaista alkaen – lohkojakovaatimus ja kahden metrin turvavälit poistuvat

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia alueellisen koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti. Koko Uudenmaan kokoontumisrajoitukset lievenevät lauantaista alkaen, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Kahden metrin turvavälivelvoitteesta ja pääkaupunkiseudun lohkovaatimuksesta luovutaan, ja sisätilaisuuksiin voi ottaa väkeä enintään 50 prosenttia kapasiteetista. Etelä-Suomen avi teki päätöksensä perjantaina Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän tilannearvion mukaisesti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,021 korda, 1 külastust täna)