Uus avastus: antibiootikumid kiirendavad kasvajate arengut

Teadlased on avastanud seose rinnavähi ja antibiootikumide vahel, kus antibiootikumid kiirendasid rinnavähi arengut.

Teadlased tegid hiirte peal kindlaks, et antibiootikumid kiirendasid rinnavähi arengut. Lisaks kiirendasid antibiootikumid vähi puhul kasvajate arengut teistes organites, vahendab Daily Mail.

Teadlaste väitel aitab uuring piirata antibiootikumide tarvitamist rinnavähi patsientidel. Uuringus kasutasid Norwichi Quadrami instituudi ja East Anglia ülikooli teadlased antibiootikumide kokteili ja laialt tarvitatavat antibiootikumi tsefaleksiini, et uurida hiirte peal, kuidas mõjutavad muutused soolestiku mikroflooras vähi arengut.

Teadlased tuvastasid, et antibiootikumid hävitasid soolestikus kasulikke baktereid, mis omakorda kiirendas kasvajate arengut. Lisaks leiti antibiootikume saanud loomadelt palju teatud tüüpi immuunrakke, mis on mastirakud. Nende rakkude tegevuse blokeerimine aitas antibiootikumide mõju leevendada ja kasvajate arengut aeglustada.

Uuringuga loodetakse leida võimalusi, kuidas antibiootikumide mõju leevendada nii, et kasvajate areng ei kiireneks. See on oluline, sest vähiravi kemoteraapia tagajärjel tekivad organismis põletikud, mida ravitakse antibiootikumidega.

Antibiotics ‘can increase the speed of breast cancer growth’

Treating mice with broad-spectrum antibiotics made their cancer tumours grow They noticed increase in the size of secondary tumours that grew in other organs The team said it provides ‘crucial insight’ and may lead to a refinement in its use A possible link between antibiotic use and an increased rate of breast cancer growth has been identified by scientists.

Kommentaarid
(Külastatud 502 korda, 1 külastust täna)