Uuring: neeruhaiguse ja Dauni sündroomiga patsiendid surevad kõige tihemini pärast vaktsineerimist

Ägeda neeruhaiguse ja Dauni sündroomiga patsiendid satuvad kõige tihemini pärast kahe doosiga koroona vastu vaktsineerimist haiglasse ja surevad.

Uuringus võeti vaatluse alla patsiendid, kes haigestusid koroonaga pärast kahe doosiga vaktsineerimist. Selgus, et teatud tervisehäirete puhul satuvad inimesed haiglasse ja surevad ka pärast vaktsineerimist, vahendab Daily Mail.

Uuringust selgus, et teatud tervisehädadega patsiendid satuvad koroonaga haiglasse ja surevad ka pärast kahe doosiga vaktsineerimist, seda 12 korda suurema tõenäosusega kui terved inimesed.

Uuringus võeti vaatluse alla 6,9 miljonit inimest, kes olid juuni keskpaigaks kahe doosiga vaktsineeritud. Uuringu eesmärk oli välja selgitada, kes on kõige suuremas ohus ka pärast kahe doosiga vaktsineerimist.

Uuring viidi läbi Oxfordi, Nottinghami and Edinburghi ülikoolide poolt ja see avaldati teadusväljaandes British Medical Journal.

Vaktsineeritute hulgas tuvastati 1929 koroonaga haiglasse sattumist ja 2031 koroonasurma.

Uuringust tuli välja, et Dauni sündroomiga patsientidel on 12,7 korda suurem tõenäosus koroona tagajärjel surra ka pärast kahe doosiga vaktsineerimist kui tervetel inimestel. Pärast neerusiirdamist on koroonapatsientidel 8,1 korda suurem tõenäosus surra ka pärast kahe doosiga vaktsineermist.

Kemoteraapia patsientidel on 4,3 korda suurem tõenäosus, HIVi/AIDSi patsientidel 3,3 korda, hooldekodude elanikel 4,1 korda ja närvisüsteemi vaevustega patsientidel 2,6 korda suurem tõenäosus surra koroona tagajärjel ka pärast kahe doosiga vaktsineerimist, seda võrreldes tervete inimestega.

Lisaks leidsid teadlased, et pärast vaktsineerimist suureneb oht surra koroona tagajärjel ka vanusega. Suuremas ohus on mehed ja need, kes on pärit Indiast ja Pakistanist.

Ohustatud patsientidel soovitatakse vältida kontakte ja püsida kodus ka pärast kahe doosiga vaktsineerimist.

People with Down’s syndrome most at-risk from Covid

Calculator can tell how likely someone is to die from Covid after vaccination Those with Down’s syndrome and severe kidney disease were most at-risk Experts said the tool can inform Government policies and medical decisions People with Down’s syndrome, sickle cell disease and kidney transplant patients are most at risk of dying from the coronavirus after having two vaccines, experts have found.

Kommentaarid
(Külastatud 641 korda, 1 külastust täna)