Soomes pikenevad töötute soodustused kuni novembri lõpuni

Soome valitsus otsustas, et esialgu kuni 2021. aasta septembri lõpuni kehtima pidanud töötuskindlustuse erandid pikenevad kuni 2021. aasta novembri lõpuni.

Eesmärk on kindlustada palgasaajate toimetulekut olukordades, kus töö kaob kas ajutiselt või täielikult seoses koroona majandusliku mõjuga. Jätkatakse ka tööle asumise ning tööjõu piirkondliku mobiilsuse toetamist.

Töötuse kaitseosa suurendamine jääb alles

Töötuse kaitseosa suurenemist 300 eurolt 500 euroni kuus (nelja kalendrinädala jooksul 279 eurolt 465 euroni) pikendatakse kuni 2021. aasta novembri lõpuni. Kaitseosa on rahasumma, mida töötu tööotsija võib teenida, ilma et see mõjutaks töötushüvitisi.

Liikuvustoetuse tööreisi aja nõue on endiselt lühenenud

Liikuvustoetust võidakse maksta ajutiselt ka täistööaja eest, kui inimese igapäevase tööreisi kestus töösuhte alguses ületab senise kolme tunni asemel kahte tundi. Liikuvustoetust saab maksta ka siis, kui inimene kolib töö tõttu sarnaselt kauguselt.

Töötutoetust saab ka pikema aja peale ette maksta

Töötutoetust saab ettemaksena ajutiselt maksta taotluse alusel ilma otsuse tegemiseta maksimaalselt kuueks kuuks tavapärase kahe kuu asemel.

Jätkatakse toetuste taotluste menetlemise lihtsustamist

Töötutoetuste määramisel ei kohaldata nn spetsiaalset määramisperioodi ja sellega seotud arvestuslikku palka enne 1. detsembrit 2021. Samuti jätkatakse ettevõtja tulude määramist ettevõtja enda avalduse alusel.

Kommentaarid
(Külastatud 338 korda, 1 külastust täna)