Soome valitsus muutis piiriületuse korraldust teatud riikidega seoses

Soome välispiiri ületamise piirangutes on paar muudatust, mis põhinevad viiruse esinemissagedusel. Valitsus tegi vastava otsuse 2. septembril ja otsus jõustub 6. septembril 2021. Piirangud on jõus kuni 19. septembrini. Soome võib sellele vatamata siseneda igast riigist, esitades tõendi tunnustatud vaktsiinikuuri kohta.

Välispiiri ületus on Soome ja Schengeni-väliste kolmandate riikide vaheline piiriületus. Saudi Araabia ja Singapuri elanikele kaotatakse sisenemispiirangud Saudi Araabiast ja Singapurist Soome tulekul piiriületuse puhul. Piirangud taastatakse Austraalia, Brunei ja Ukraina elanikele nendest riikidest Soome sisenemisel.

Kui piirangutega riigist saabuv isik ei ole saanud täielikku vaktsiinikuuri, on lubatud sisenemine vaid Soome naasmiseks, teistesse ELi või Schengeni riikidesse tagasipöördumiseks, transiidiks lennujaamas või muul hädavajalikul põhjusel.

Piiriületuse piirangutes muid muudatusi ei ole. Kehtivaid piiriületuse piiranguid ja terviseohutuse nõuded on kirjas piirivalve veebis.

Kommentaarid
(Külastatud 1,006 korda, 1 külastust täna)