Soome valitsus leevendas toitlustusasutuste piiranguid

Valitsus on välja andnud määruse, millega piiratakse koroonaepideemia tõttu toitlustusasutuste tegevust. Koroona kiire nakatumiste arvu kasvu ja ulatusliku leviku piirkondade piiranguid muudetakse võrreldes praegusega, pikendades toidukohtade lahtioleku ja alkoholi müügi aegu ühe tunni võrra. Baastasemel ei pea iga klient enam siseruumides oma istekohta omama. Lisaks kehtestatakse Põhja-Karjalas baastaseme piirangud.

Määrus jõustub neljapäeval, 16. septembril 2021 ja jääb kehtima kuni 31. oktoobrini 2021.

Koroona ulatusliku leviku faasi piirangud toitlustusasutustele Edela-Soome, Pirkanmaa, Kymenlaakso, Uusimaa, Lõuna-Karjala, Pohjanmaa ja Lõuna-Pohjanmaa maakondades alates 16. septembrist:

Toitlustusasutustes on lubatud alkoholi müüa kella 07-23 ja toitlustusasutused võivad olla avatud kella 05-24.

Söögikohtades, kus alkoholi müük on põhitegevus, on lubatud kasutada vaid poolt kliendikohtadest siseruumides ja uue piiranguna ka õues. Teistes söögikohtades on lubatud kasutada 75 protsenti kliendikohtadest vastavalt siseruumides ja väljas.

Kõigil toitlustusasutuse klientidel peab olema oma istekoht laua või samaväärse tasapinna ääres nii sees kui ka väljas.

Külastajad tuleb suunata oma istekohtadele siseruumides. Toitlustusasutus koostab ja esitab klientidele juhised selle kohta, kuidas liikuda ruumidesse sisenedes, sealt lahkudes, suitsetamisala, tualetti või pesuruumi külastades ning toitu ja jooke vastu võttes. Tantsimine ja karaokelaval esinemine pole lubatud.

Koroonaga nakatumiste arvu kiire kasvu faasi piirangud toitlustusasutustele Kanta-Häme, Päijät-Häme, Põhja-Savo, Kesk-Pohjanmaa, Põhja-Pohjanmaa, Kainuu, Lõuna-Savo ja Satakunta maakondades alates 16. septembrist:

Toitlustusasutustes on lubatud alkoholi müük kella 07-01 ja toitlustusasutused võivad olla avatud kella 05-02.

Söögikohtades, kus alkoholi müük on põhitegevus, kasutatakse poolt kliendikohtadest siseruumides. Teistes söögikohtades on lubatud kasutada 75 protsenti istekohtadest siseruumides.

Igal kliendil peaks ikkagi olema oma istekoht siseruumides laua või muu tasapinna ääres. Väliterrassidel pole istekohtade arv piiratud.

Koroona leviku baastaseme piirangud toitlustusasutustele Ahvenamaa, Lapi, Kesk-Soome ja Põhja-Karjala maakondades alates 16. septembrist:

Klientide arvule ega alkoholi müügi ja lahtioleku ajale ei ole eraldi piiranguid.

Üldised hügieeni- ja distantsi hoidmise kohustused kehtivad kõikides piirkondades.

Piirangute erandid jäävad samaks

Määruses sätestatud piirangud ei kehti asutuste sööklate ega klientide poolt kaasa ostetava toidu müügi kohta. Lahtiolekuaja piirangud ei kehti toitlustusasutustele, mis tegutsevad Soome ja välismaa vahel või välisriigis sõitvate veesõidukite või õhusõidukite pardal või tanklate juures.

Kommentaarid
(Külastatud 139 korda, 1 külastust täna)