Soome toitlustusettevõtja saatis kõik koroonapiirangud kukele ja ärgitab teisi sama tegema

Turu toitlustusettevõtja Teuvo Kauppi edastas pühapäeval sotsiaalmeedias teate, milles lubas loobuda alates eelolevast laupäevast kõikidest koroonapiirangutest ning ärgitas teisi sama tegema.

Kauppi põhjendas piirangutest loobumist sellega, et piirangud on kehtestatud ilma põhjuseta. Ta lisas, et tema mõõt on täis saanud. Asjast kirjutas muu hulgas Turun Sanomat.

Kauppi märkis, et kõik piirangud kaovad Turu söögikohast Uljas alates laupäevast, 4. septembrist ning taastub kord, mis oli enne koroonat.

Kohaliku valitsusasutuse info kohaselt aga piirab söögikohtade tegevust valitsuse määrus ning tegemist on litsenseeritud tegevusega, milleks on vaja luba. Reeglite eiramisega võib ettevõtja tegevusloast ilma jääda.

Praeguse valitsuse määruse järgi peavad söögikohad Soome edelaosas uksed sulgema kell 23 ja alkoholi müük tuleb lõpetada tund enne seda. Piirangute tõttu on lubatud vaid osa kliendikohtadest. Sama kord kehtib Uusimaal ja Pirkanmaal.

Kauppi põhjendab oma algatust sellega, et Soome haiglates on väga vähe koroonapatsiente ning asuremus pole kasvanud. Samuti kahtleb ettevõtja PCR testide õigsuses. Viidatakse ka sellele, et Taani kavatseb kaotada kõik piirangud ja et Rootsis on olnud väga leebed piirangud.

Kohaliku valitsusasutuse info kohaselt aga võidakse nõudeid eirav asutus sulgeda. Asutus võidakse kuuks ajaks kinni panna. Turus on ligi 330 söögikohta ja kõik on seni järginud reegleid.

Turkulainen ravintolayrittäjä aloitti koronakapinan: “Mittani on täyttynyt, rajoitukset poistuvat”

Turkulaisravintoloitsija ilmoitti sunnuntaina heittävänsä koronarajoitukset romukoppaan ensi viikon lauantaista lähtien. Ravintola Uljaan yrittäjä Teuvo Kauppi kirjoitti asiasta runsaasti kiittävää huomiota keränneen Facebook-postauksen sunnuntaina iltapäivällä. - Nyt on tullut aika, kun minun mittani on täyttynyt, Kauppi kirjoitti. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä pitää ravintoloitsijan linjausta valitettavana. - Koronarajoitusten noudattaminen ei ole ilmoitusasia.

Kommentaarid
(Külastatud 1,438 korda, 1 külastust täna)