Soome terviseamet soovitab kolmandat vaktsiinidoosi teatud gruppidele, kaasa arvatud meedikud

Soome terviseamet soovitab kolmandat koroonavaktsiini doosi teatud gruppidele. Need on näiteks inimesed, kellel on tervisliku seisundi tõttu immuunsuspuudulikkus, samuti meedikud ja hooldekodude elanikud.

Ülejäänud elanike vaktsineerimise vajadust kolmanda doosiga kaalutakse eeloleva sügise jooksul. Kolmas doos võidakse anda üle 12-aastasele immuunsuspuudulikkusega isikule, kui viimasest doosist on möödas enam kui 2 kuud, vahendab Yle.

Terviseamet määratleb lähiajal täpsemalt, millised on need haigused või olukorrad, mille puhul võidakse vaktsineerida kolmanda doosiga.

Kolmanda doosi täpsema korralduse panevad paika sotsiaal- ja terviseministeerium ning valitsus.

On selgunud, et kaks doosi ei anna teatud isikutele piisavat kaitset koroonahaiguse vastu, märkis terviseameti teates peaarst Hanna Nohynek.

Terviseamet soovitab kolmanda doosiga vaktsineerida ära ka meedikud, hooldajad ja hooldekodude elanikud, keda vaktsineeriti esimeste doosidega esimeses järjekorras 2021. aasta alguses. Nende puhul on kahest esimesest doosist möödas juba kaua aega ja vaktsiinide mõju on kadumas.

Kommentaarid
(Külastatud 576 korda, 1 külastust täna)