Soome rahvasaadiku kodus korraldati läbiotsimine – pojal oli narkootikume

Põlissoomlaste endise peasekretäri ja rahvasaadiku Riikka Slunga-Poutsalo kodus toimus läbiotsimine, kuna tema 27-aastast poega kahtlustatakse narkokuritegudes.

Kahtlusalused kuriteod pandi toime Turus aastatel 2019-2020. Ema ei teadnud kuritegudest ja teda milleski ei kahtlustata, vahendab Iltalehti.

Kahtlustuse kohaselt oli 27-aastane mees tellinud Hollandist 1,1 kilo amfetamiini ja muid narkootikume ja müünud neid interneti hämara nn TOR võrgu kaudu. Saadud kasu oli ligi 30 000 eurot.

Prokurör nõuab mehele 6 aasta pikkust reaalset vangistust ja lisaks 2018. aastal mõistetud tingimisi vanglakaristuse täitmisele pööramist. Kohus teeb otsuse 30. septembril.

Slunga-Poutsalo poeg võeti kinni ema kodus Lohjas 2020. aasta juunikuus. Läbiotsimisel leiti narkootikumide müügiks mõeldud vahendeid nagu vaakumimasin ja eri kotid.

Pärast kinnivõtmist tunnistas mees, et hoidis narkootikume ka ema kodus Lohjas. Mehel oli seal 20 grammi amfetamiini. Ema ei teadnud sellest midagi.

Poeg tunnistas, et talle teeb kõige rohkem haiget see, kuidas ta on ema petnud. Enne kinnivõtmist oli politsei korraldanud läbiotsimise mehe korteris Turus. Sealsest sügavkülmast leiti ligi 600-grammine pakk amfetamiini. Lisaks leiti kodust amfetamiini kotikesi, LSD-marke, etisolaami ja psilotsübiinseeni. Turu korterist leiti ka narkootikumide müügi vahendeid ja üks ebaseaduslik relv.

Mees tunnistas ülkuulamisel, et tellis narkootikumid ise ja müüs neid ka ise edasi. Mees ütles, et müüs narkootikume Posti kaudu. Pärast Soome suure narkojõugu paljastamist ehk nn Katiska juhtumit ei julgenud mees enam Posti kaudu saata ja müüs vaid neile, kes küsida oskasid.

Esimene tellimus oli 100 grammi amfetamiini Hollandist. Ta oli ostnud esimese partii õppelaenu eest. Teine tellimus oli 100 grammi kokaiini. Kolmas tellimus oli 500 LSD-marki. Neljas tellimus oli 100 grammi kokaiini. Viies tellimus oli kilo kokaiini.

Tellimuste eest maksis mees õppelaenuga ja ainete müügist saadud rahaga. Ained telliti Hollandist ja saadeti DHL-iga eri aadressidel Lohjas. Mees ei öelnud politseile, mis aadressidel ta ained tellis. Mees tellis ained Lohjasse, kuna tundis seal inimesi.

Algul tunnistas mees, et tellis DHL-i kaudu Hollandist kilo amfetamiini ja käis sellel ise Lohja Citymarketis järel. Hiljem mees muutis oma seletust ja ütles, et keegi teine käis sellel järel ja tõi talle Turusse. Mees ei tahtnud öelda, kes see isik oli.

Eeluurimisel ütles 27-aastane mees, et on tarvitanud kanepit igapäevaselt ligi 10 aastat ja hakkas 2018. aastal tarvitama igapäevaselt amfetamiini. Ta ütles, et on müünud 250 grammi ja tarvitanud ise 200 grammi. Mehe ema, rahvasaadik Slunga-Poutsalo ei soovinud teemat kommenteerida.

Kommentaarid
(Külastatud 1,186 korda, 1 külastust täna)