Soome president taandus Alzheimeri tõttu avalikust tegevusest

Soome endine president Martti Ahtisaari taandub Alzheimeri tõve tõttu avalikust tegevusest. 1937. aastal sündinud Ahtisaari on ühtlasi Nobeli rahupreemia laureaat.

Alzheimeri tõbi on mäluhäire, mistõttu saab ta abi koduste toimetuste juures ning elab aeg-ajalt hooldekodus, vahendab Iltalehti.

Eelmise, 2020. aasta kevadel põdesid president Ahtisaari ja tema abikaasa koroonat.

Ahtisaari oli Soome 10. president ja ta valiti rahva poolt ametisse 1994. aastal. Ta ei osalenud 2000. aasta presidendivalimistel ja jätkas rahvusvahelise läbirääkijana. Ta asutas läbirääkimiste organisatsiooni CMI, mida tuntakse ka kui Martti Ahtisaari Rahufondi. Ahtisaari pälvis Nobeli preemia 2008. aastal.

Martti Ahtisaarella Alzheimerin tauti – on luopunut kaikesta julkisesta toiminnasta

Presidentti, Nobel-palkittu Martti Ahtisaari sairastaa Alzheimerin tautia. Presidentti Martti Ahtisaari (1937) on luopunut kaikesta julkisesta toiminnasta sairauden vuoksi. Asiasta kertoi tasavallan presidentin kanslia torstaina. Ahtisaari sairastaa Alzheimerin tautia. Edenneen muistisairauden vuoksi hän saa tukea arkeen kotona ja viettää ajoittain hoitojaksoja hoivakodissa. Perhe toivoo yksityisyyden kunnioittamista. Tasavallan presidentin kanslia tiedotti presidentti Ahtisaaren koronavirustartunnasta 24.3.

Kommentaarid
(Külastatud 568 korda, 1 külastust täna)