Soome arstid on hämmingus, miks kahe doosiga vaktsineerituid jätkuvalt testitakse

Soome arstid on hämmingus, et Soomes testitakse jätkuvalt ka neid, kes on kahe doosiga vaktsineeritud. Kaks doosi pidid ära hoidma nakatumise.

Soomes on Pirkanmaa ravipiirkond ning Oulu ja Turu linnad teatanud, et kergete haigusnähtudega pole vaja enam testima minna, vahendab Iltalehti.

Arstid on imestunud, et kui vaktsineermine pidi taastama normaalse, elu, siis miks seda ei ole veel juhtunud. Miks jätkatakse samamoodi ka pärast vaktsineerimist.

Soome arstid on juba nõudnud koroonajälituse lõpetamist ja keskendumist vaid suurema nakkusohuga juhtumitele. Sotsiaal- ja terviseministeerium aga nõudis koroonajälituse jätkamist.

Arstid on mures, sest koroonajälitus nõuab väga palju ressurssi ja paljud meedikud tegelevad jälitustööga. Samas ei suudeta kontrollida inimestel diabeeti ja vererõhku. Paljud koolide tervishoiutöötajad tegelevad samuti koroonajälitusega, selle asemel, et laste tervist kontrollida.

Soomes on praegu nii, et mõnes piirkonnas testitakse ka vaktsineerituid, mõnes mitte. Samas oleks vaja selgeid juhiseid, kuidas käituda. Arstide arvates peaks vaktsineerimisest olema ka midagi kasu, mitte nagu praegu, et midagi ei muutu.

Tuplarokotettuja testataan edelleen – kuopiolainen ylilääkäri ihmettelee, miksi: “Ei mikään terveydenhuolto tätä kestä”

Kuopiolainen ylilääkäri Pauliina Sulku sanoo suoraan, että lääkärikunta ihmettelee yleisesti, miksi testaus- ja jäljityskäytännöt eivät muutu tuplarokotuksista huolimatta. Ensin Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja sitten Oulun ja Turun kaupungit ilmoittivat, ettei lieväoireisissa hengitystieinfektioissa tarvitse tulla enää testiin ollenkaan. Syynä on se, että vain harva täyden rokotussarjan saanut sairastuu koronaan.

Kommentaarid
(Külastatud 2,237 korda, 1 külastust täna)