Prantsuse vanadekodus haigestusid vaktsineeritud inimesed, aga suri see, kes polnud süsti saanud

Prantsuse vanadekodus, kus koroona vastu olid vaktsineeritud peaaegu kõik, suri ainsana inimene, kes polnud vaktsineeritud.

Prantsusmaal Biscarrosse’is asuvas vanadekodus haigestusid 2021. aasta jaanuaris ja veebruaris kokku 17 elanikku. Vanadekodus oli kokku 74 elanikku, kellest 70 olid koroona vastu täielikult vaktsineeritud ja 2 osaliselt vaktsineeritud. Kaks elanikku polnud vaktsineeritud ja üks neist oli see, kes ainsana koroona tagajärjel suri, vahendab Daily Mail.

Nakatunute hulgas viidi ainult kaks patsienti haiglasse. Teadlased arvavad nüüd, et isegi kui vaktsineeritud inimesed koroonasse jäävad, kaasa arvatud eakad, ei haigestu nad raskelt.

Koroonapuhang tekkis vanadekodus sellest, et külastaja nakatas viirusega üht vanadekodu elanikku, selgub teadusväljaandes JAMA Network Open avaldatud uuringust.

Haigestusid kokku 14 vaktsineeritud inimest, 2 osaliselt vaktsineeritud ja 1 vaktsineerimata inimene. Kõigil oli koroona Alfa ehk Briti variant. Nende 17 patsienti hulgas haigestusid raskelt 8, kellest 2 vajasid haiglaravi ja üks suri.

Uuring näitas, et koroona haiguskolle võib tekkida ka täielikult vaktsineeritud inimeste hulgas. Uuringu käigus tuvastati nakkuse kandumine ühelt täielikult vaktsineeritud inimeselt teisele. Samas põdesid vaktsineeritud haigust kergemalt.

Samuti tasub märkida, et Prantsuse uuring on tehtud enne Delta variandi levikut. Delta variant kerkis esile Indias 2021. aasta maikuus. Praegu on see domineeriv tüvi suures osas maailmas. Delta variandi puhul kahtlustatakse, et see levib ühtemoodi nii vaktsineerimata kui vaktsineeritud inimeste hulgas.

Kommentaarid
(Külastatud 516 korda, 1 külastust täna)