Ootamatu pööre: Soome valitsus siiski kaotab söögikohtade piirangud

Soome valitsus otsustas siiski pärast tuliseid vaidlusi kaotada söögikohtade piirangud. See tähendab, et igal pool tühistatakse söögikohtades tantsimise ja karaoke keeld. Enne seda taheti keeld säilitada suurema nakatumise tasemega piirkondades kuni suurema vaktsineerituse saavutamiseni.

Ühtlasi loobutakse istekoha kohustusest väljas ehk siis terrassidel. Koroona ulatusliku leviku maakondades võivad söögikohad lahti olla kella 1-ni öösel. Koroona kiire nakatumiste arvu kasvu piirkondades aga kaovad kõik piirangud, jäävad ainult üldised hügieenikohustused, vahendab Yle.

Varem oli info, et söögikohtade piiranguid ei leevendata enne, kui Soomes on saavutatud 80-protsendiline vaktsineeritus. See arvatakse juhtuvat oktoobri keskpaigas. Lõpuks aga sotsiaal- ja terviseministeerium leevendas seisukohta ja piirangud leevenevad oluliselt juba nüüd.

Soomes on söögikohtade piirangute kaotamist oodatud, sest homsest 1. oktoobrist kaovad Uusimaal kogunemiste piirangud. Söögikohtade uus piirangute määrus jõustub samuti homme reedel.

Terviseamet oleks Soomes veel piiranguid säilitanud, kuna Uusimaal on nakatumine kõrge. Ühtlasi ei poolda terviseamet söögikohtade piirangute kaotamist, kuna keskealiste ja noorte seas on vaktsineeritus veel madal. Koroona levib praegu peamiselt 20-49-aastaste hulgas.

Ravintolarajoituksissa yllätyskäänne, neuvotteluiden jälkeen leviämiämisvaiheen laulu- ja tanssikielto poistuvat, tunti lisää aukioloon

Kiihtymisvaiheen maakunnista poistetaan kaikki rajoitukset hygieniamääräyksiä lukuun ottamatta. Muutokset astuvat voimaan lokakuun alussa eli huomenna. Ravintolarajoituksiin tehtiin aivan viime hetkellä suuria muutoksia. Yle kertoi aiemmin, että ravintolarajoituksista neuvotellaan hallituspuolueiden kesken vielä ennen valtioneuvoston istuntoa. Puolueiden välissä neuvotteluissa päätettiin, että leviämisvaiheen ravintoloiden aukioloaikoja pidennetään tunnilla ja voimassa ollut tanssi- ja karaokekielto poistuvat kokonaan.

Kommentaarid
(Külastatud 1,323 korda, 1 külastust täna)