MÜSTEERIUM: Taanis ei saada aru, miks vaktsineerimata lapsed ei nakatu koroonaga

Kui mujal maailmas, näiteks USA-s nakatuvad massiliselt vaktsineerimata inimesed, eriti lapsed, siis Taanis midagi sellist pole ja nakatumiste arv väheneb.

Taanis on 83,5 protsenti elanikest koroona vastu täielikult vaktsineeritud, aga suur osa, näiteks lapsed on vaktsineerimata. USA-s ja mujal nakatuvad lapsed massiliselt koroona Delta variandiga, aga Taanis midagi sellist märgata pole, vahendab TV2.dk.

Taanis kardeti, et pärast kõigi piirangute kaotamist hakkab nakatumiste arv kasvama, aga juhtus vastupidine asi – nakatumiste arv hoopis väheneb. Kopenhaageni ülikooli eksperimentaalse viroloogia professor Allan Randrup Thomsen ütles, et keegi ei saa aru, miks see nii on – see on täielik müsteerium.

Professor Thomsen ütles, et põhjus võib olla mahedas sügisilmas, või selles, et piirangute kaotamise mõju pole hakanud veel avalduma. Reaalsus on aga see, et Taani laste hulgas pole kardetud koroonaplahvatust toimunud.

Üle maailma imetletakse nüüd Taanit, kus kaotati 10. septembrist kõik koroonapiirangud. Nakatumiste arv on Taanis praegu sama madal kui oli juuni lõpus.

Professor Thomsen ütles, et päris lõdvaks end veel lasta ei saa, sest suurema vaktsineerituse tõttu testitakse vähem inimesi ja nakkus võib levida varjatult. Praegu saab nautida piirangutevaba elu, aga valmis peab olema selleks, et olukord järsku muutub.

Taani nakkushaiguste professor Jens Lundgren hoiatas, et vaktsiinid pole täiuslikud, mis tähendab, et haigestuda võivad ka vaktsineeritud inimesed. Samas ütles ta, et nakatumiste arv ei näita enam automaatselt seda, kui palju inimesi satub haiglasse. See oli nii eelmisel talvel, aga enam see nii ei ole, sest ohustatud grupid on vaktsineeritud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,096 korda, 1 külastust täna)