KUUM: Taanis kaotati tänasest kõik koroonapiirangud, juba homme toimub 50 000 osavõtjaga kontsert

Taanis kaotati tänasest reedest, 10. septembrist viimasedki koroonapiirangud. See tähendab ühtlasi seda, et koroonapasse ei nõuta enam kusagil.

Taani terviseminister Magnus Heunicke põhjendas otsust sellega, et koroona olukord ja vaktsineeritus on Taanis head. Koroonapasside nõudest loobuti enamikus kohtades juba septembri algul. Tänasest ei nõuta neid enam ka ööklubides, vahendab Yle.

Taanis võeti koroonapassid kasutusele märtsikuus ja samal ajal hakati leevendama muid piiranguid.

Taanis loobuti augustis maskide nõudest ühistranspordis. Kopenhaageni linnapildis pole maske enam üldse näha.

Koroonaviirust ei peeta enam Taanis ühiskondlikult ohtlikuks haiguseks. Samuti on suurem osa inimestest vaktsineeritud.

Homme laupäeval toimub Taanis 50 000 osavõtjaga kontsert, mis on lõpuni välja müüdud. Nädal tagasi korraldati Kopenhaagenis 15 000 osavõtjaga välifestival.

Maailma terviseorganisatsioon WHO on Taanit ja taanlasi kiitnud, kuna seal on inimesed vabatahtlikult järginud soovitusi. Taanis on viimastel päevadel olnud keskmiselt 541 koroonaga nakatumist ja haiglaravil on ligikaudu 130 koroonapatsienti.

Terviseminister Magnus Heunicke samas kinnitas, et valitsus tegutseb kiiresti, kui nakatumiste arv hakkab tõusma. Ametivõimud juhivad Taanis tähelepanu, et hügieeni ja isolatsiooni reegleid tuleb järgida isegi siis, kui piirangud on kaotatud.

Tanska luopui viimeisistäkin koronarajoituksista: Huomenna Kööpenhaminassa järjestetään 50 000 katsojan loppuunmyyty konsertti

Viimeisenä Tanskassa luovuttiin rokotepassivaatimuksesta yökerhojen ovilla. Muissa paikoissa passia ei ole vaadittu syyskuun alun jälkeen. Rajoituksista luovutaan, koska tautitilanne on Tanskassa hallinnassa ja rokotuskattavuus on korkea. Tanskassa on tänään luovuttu kaikista koronapandemian takia määrätyistä rajoituksista. Viimeisenä Tanskassa lopetettiin vaatimasta rokotepasseja yökerhojen ovilla.

Kommentaarid
(Külastatud 784 korda, 1 külastust täna)