KUUM: Suurbritannias on suur kütusekriis, elu jääb seisma

Suurbritannias on puhkenud suur kütusekriis, kus tanklates puudub kütus, mis tähendab, et liinile ei saa minna bussid, taksod seisavad, lapsed ei jõua kooli ning kullerid ei saa pakke laiali vedada.

Peaminister Boris Johnson on soovitanud inimestel mitte kütust kokku kuhjata, vaid tankida nagu tavaliselt. Ühtlasi on antud sõjaväele korraldus hakata kütuseveokeid liigutama, vahendab Daily Mail.

Kütusekriis sai alguse sellest, et seoses Brexiti ja koroonaga vähenes veoautode juhtide arv. Paljud välisriikidest pärit juhid lahkusid. Nüüd on majandus kiiresti taastumas ja kaubavedude maht kasvab, aga juhte pole saada. Veokite juhtidele pakutakse praegu Suurbritannias kosmilisi summasid, üle 30 000 naela ehk ligi 35 000 eurot kuus.

Kardetakse, et kui senine olukord jätkub, kestab kütusekriis oktoobri lõpuni. Tekkinud on paanika, kus kõik tahavad tanklas paagid täis võtta. Tanklates on tekkinud järjekorrad ja inimesed on läinud kütuse pärast kaklema.

Peaminister on mobiliseerinud 150 sõjaväe autojuhti, et neid välja õpetada kütuseveokeid liigutama. Viimastel päevadel on siiski olukord tanklates paranenud. Kui veel mõned päevad tagasi olid tühjad 90 protsenti tanklatest, siis nüüd vaid 37 protsenti. Järjekorrad aga tanklates püsivad, kuna inimesed on hakanud kütust varuma.

Kommentaarid
(Külastatud 1,145 korda, 1 külastust täna)