KUUM: Soome valitsus andis üle eelnõu 2-meetrisest ohutusvahest loobumiseks

Soome valitsus esitas parlamendile eelnõu loobuda nakkushaiguste seaduses sätestatud ruumide kasutamise lähikontakti määratlusest ja nakatumiste piirist.

Eelnõuga muudetakse ajutiselt kehtiva nakkushaiguste seaduse paragrahvi 58 d. Selles paragrahvis käsitletakse klientide ja osavõtjate jaoks rajatiste kasutamise tingimusi, et vältida koroonaviiruse epideemia levikut. Paragrahvist jäetaks välja lähikontakti täpne määratlus ja nakatumiste esinemissagedus kui kehtestamise kriteerium. Lähikontakti määratlus on muudatuse kohaselt inimeste viibimine siseruumides teineteisest vähem kui kahe meetri kaugusel kauem kui 15 minutit või füüsiline kontakt üksteisega.

Edaspidi määratleks lähikontakti olemuse piirkondlik valitsusasutus või omavalitsus oma otsusega vastavalt olukorrale. Nakkushaiguste seaduse ruumide kasutamise tingimusi puudutavad sätted jäävad kehtima selle aasta lõpuni.

Eelnõu ei muuda ametivõimude õigust ja kohustust teha otsuseid COVID-19 epideemia leviku tõkestamiseks, kui olukord seda nõuab. Eelnõu kohaselt võib omavalitsuste nakkuse tõrje asutus või piirkondlik valitsusasutus otsustada oma territooriumil asuvate ruumide kasutustingimuste üle, kui omavalitsuses või ravipiirkonnas on tuvastatud haiguskoldeid, mille ahelaid ei ole võimalik piisavalt jälitada.

Seadus jõustub esimesel võimalusel.

Kommentaarid
(Külastatud 498 korda, 1 külastust täna)