KUUM: Maailma terviseorganisatsioon hoiatab vaktsiinipuuduse eest Aafrikas, võivad tekkida uued ohtlikud tüved

Ajal, mil maailma rikkad riigid võistlevad selle nimel, kes kui palju on manustanud teisi ja kolmandaid doose, pole suures osas maailmast saanud ohustatud grupid kätte veel oma esimest doosigi. See on pannud muretsema Maailma terviseorganisatsiooni WHO.

Aafrikas on puudu 470 miljonit vaktsiinidoosi. See suurendab WHO hinnangul uute ja ohtlike koroona mutatsioonide riski.

WHO Aafrika osakonna andmetel suudetakse mandril käesoleva aasta lõpuks vaktsineerida vaid 17 protsenti elanikest. Eesmärk oli 40 protsenti.

WHO on juba varem rikkaid riike hoiatanud selle eest, et pole mõtet vaktsiine kokku ahmida ja jagada teisi või kolmandaid doose olukorras, kus suur osa maailmast pole kätte saanud veel oma esimest doosigi ning see suurendab uute koroona variantide tekke ohtu, mis omakorda ei võimalda ka rikastel riikidel head elu nautida. Kui algselt oli eesmärk maailma inimesed ära vaktsineerida vähemalt ühe doosiga, siis nüüd jagatakse rikastes riikides juba kolmandaid doose, samas kui osa maailmast pole saanud veel esimest doosigi.

Kommentaarid
(Külastatud 188 korda, 1 külastust täna)