KUUM: Maailma terviseorganisatsioon hoiatab uue ohtliku koroonatüve „Mu” eest

Maailma terviseorganisatsioon WHO edastas hoiatuse uue ohtliku koroonatüve B.1.621 ehk „Mu” eest, mis avastati esimest korda Kolumbias käesoleva, 2021. aasta jaanuaris.

Pärast seda on uut tüve tuvastatud ligi 4000 korral ja see on levinud 40 riiki. WHO hinnangul suudab uus tüvi läbi murda vaktsiinidest nagu Lõuna-Aafrika Beeta variant, ja see levib kiiresti, vahendab Daily Mail.

Uus tüvi on levinud põhiliselt Lõuna- ja Põhja-Ameerikas ning Euroopas, Aasia riikidest vaid Jaapanis. Lisaks uuele Mu tüvele jälgib WHO nelja tüve: Alfa, Beeta, Gamma ja Delta.

Koroonaviirus muteerub kogu aeg, aga enamus mutatsioonidest on ohutud.

Now WHO warns of threat of ‘Mu’ variant found in Colombia

World Health Organization named the variant ‘Mu’ after it was dubbed B.1.621 It was first found in Colombia in January but has now spread to other countries Almost 50 cases have been recorded in Britain, and hundreds in the US World Health Organization bosses are now officially tracking another Covid variant named ‘Mu’.

Kommentaarid
(Külastatud 1,051 korda, 1 külastust täna)