Kurb lugu: Soome koroonapatsiendid nõuavad haiglavoodis vaktsiini

Soomes on küll vaktsiinid vabalt saadaval, aga osa inimesi ei taha end vaktsineerida. Nad paluvad vaktsiini siis, kui koroonaga haiglasse satuvad.

Helsingi haigla erakorralise meditsiini arst Ibrahim Ahmed on mures, sest näeb iga päev halvas olukorras koroonapatsiente, kes pole võtnud vaktsiini. Enamus praegu haiglas olevatest koroonapatsientidest on vaktsineerimata, vahendab Iltalehti.

Arsti arvates on need inimesed haiglasse sattunud täiesti mõttetult, sest vaktsiinid on saadaval. Koroonaga võivad raskelt haigestuda ka noored inimesed. Noorte hulgas on ka surmajuhtumeid.

Arst tunnistab, et eriti valus on kuulda patsientide kahetsusi haiglas, et ei lastud end vaktsineerida. Need, kes pole lasknud end vaktsineerida on arvanud, et see haigus pole ohtlik. Samas on nad hiljem olnud šokeeritud, kui on koroonaga haiglasse sattunud.

Paljud vaktsineerimata inimesed on olnud hiljem enda peale vihased, et pole uskunud seda, et haigus on ohtlik. Paljud on küsinud vaktsiini haiglavoodis olles. Raskelt haiget inimest pole aga võimalik enam vaktsineerida.

Mõned vaktsineerimata koroonapatsiendid on kahetsenud seda, et jäid uskuma neid, kes on vaktsiinide vastu. Arstil on kahju sellest, et need inimesed on sattunud haiglasse vaktsiinivastaste nõuannete tõttu. Seda on arstil kurb kuulda, sest haiglas olemine pole mingi naljaasi.

Ahmed kirjutas sotsiaalmeedias, et haiglavoodis enam vaktsiinivastaseid pole. Samuti ei tule ükski vaktsiinivastane haiglasse koroonapatsiente lohutama.

Vaktsiinivastased räägivad palju vaktsiinide kõrvaltoimetest, aga keegi ei räägi sellest, millised vaevused kaasnevad koroonahaigusega. Samas ei usu doktor Ahmed, et kedagi oleks võimalik süüdistades või sõimates vaktsineerima meelitada. Kasu võib olla sellest, kui rääkida, mis tagajärjed võivad olla vaktsineerimata jätmisel.

Kommentaarid
(Külastatud 1,966 korda, 1 külastust täna)