Kole lugu: pärast aasta otsa kestnud vaktsineerimisi on USA-s 4 korda rohkem koroonaga nakatumisi ja kaks korda rohkem inimesi haiglas

Kuigi vaktsiinid pidi ära hoidma nii nakatumisi kui haiglasse sattumist, on USA-s koroonaga nakatunud 4 korda rohkem inimesi ja haiglas kaks korda enam inimesi kui eelmisel aastal samal ajal.

USA-s on enam kui pool, 62 protsenti elanikest saanud vähemalt ühe vaktsiinidoosi, mis pidi algse jutu järgi juba väga hästi ära hoidma nii koroonaga nakatumisi kui haiglasse sattumist. Reaalsus on aga see, et pärast suurt vaktsineerimist on nakatumiste arv ligi 300 protsenti kõrgem kui eelmisel aastal samal ajal.

Praegu on USA-s igapäevane uute nakatumiste arv üle 160 000. Haiglas on kaks korda enam inimesi ja koroonasurmade arv 80 protsenti kõrgem kui aasta tagasi. Seda kõike olukorras, kus 53 protsenti USA elanikest on kahe doosiga vaktsineeritud, vahendab Daily Mail.

Arvatakse, et USA-s on koroona suhtes saavutanud immuunsuse nii vaktsineerimiste kui läbipõdemisega ligi 80 protsenti elanikest. Samal ajal levib kiiresti uus koroona variant Mu, seda nii läänerannikul Los Angeleses kui Floridas Miamis.

Mu variandi kohta on teada niipalju, et see suudab eriti hästi vaktsiinide mõjust läbi murda. Mu ehk variandi B.1.621 eest on hoiatanud Maailma terviseorganisatsioon WHO. See variant kerkis kõigepealt esile Lõuna-Ameerika Kolumbias, aga on nüüd levinud üle maailma.

USA koroona-asjatundja dr. Anthony Fauci ütles, et Mu ei kujuta praegu erilist ohtu. 99 protsenti juhtudsest USA-s on praegu Delta variant.

COVID cases in US are four times higher than last Labor Day

Labor Day weekend begins in the US with the Delta variant driving infections higher than a year ago The rolling average of daily new cases is up more than 300% from a year ago, and hospitalizations are double This is despite the fact that 62% of the total US population

Kommentaarid
(Külastatud 1,190 korda, 1 külastust täna)