Hoiatav lugu: Tamperes ajas tumedanahaline mees lapsi taga, suguelund käes

Läinud pühapäeval oli kole lugu Tamperes, kus ühe pere 9- ja 12-aastaseid lapsi ning nende sõpru ajas taga tumedanahaline mees, suguelund käes.

Juhtum oli Tamperes Hatanpää linnaosas kella 13 ajal päeval, kui lapsed veetsid aega koos sõpradega. Mees oli saabunud sinna elektritõuksiga Tier. Lapsed oli küsinud, kas võib tõukeratast kasutada, mille peale küsis mees, mida lapsed vastu pakuvad. Mees pakkus, et lapsed võiks tulla tema autosse. Kui lapsed keeldusid, viis mees tõukeratta minema ja hakkas lapsi taga ajama, vahendab MTV.

Lapsed jooksid eri suundades, ühe pere lapsed liikusid kodu poole. Kui lapsed jõudsid rattaparkla juurde, sai mees nad kätte. Mees võttis 9-aastasest tüdrukust kinni ja surus ta vastu seina. Mehel oli sel ajal peenis nähtaval.

Tüdruku 12-aastane vend suutis oma õe lahti päästa ja nad varjusid rattaparklasse. Lapsed pääsesid sealt trepikotta ja oma koju.

Laste vanemad olid elutoas ja jahmunud. Pereisa tõmbas jalatsid jalga ja läks meest otsima. Meest aga ei leitud. Isa helistas pärast seda häirekeskusse ja veendus, et teises suunas jooksnud sõbraga oleks kõik korras.

Politsei käis laste juures kodus ja selgitas juhtunu asjaolusid. Sotsiaaltöötajad andsid lastele kriisiabi. Tütrelt võeti jope DNA proovi jaoks. Politsei kammis piirkonna läbi mitme patrulliga.

Pereisa imestas, et politsei asja kohta mingit infot pole edastanud. Pereisa loodab, et politsei uurib välja, kes sellise elektritõukerattaga sõitis. Tõukerataste kasutamise infobaasi abil on võimalik jõuda kahtlusaluse isikuni.

Laste jutu järgi oli tegemist tumedanahalise mehega, kel olid musta värvi rõivad seljas. Pere edastas kohalikus sotsiaalmeedia grupis info juhtunu kohta, et teisi lastega peresid hoiatada.

Isa rääkis, et tütar on maganud kaks viimast ööd vanemate vahel voodis ja ka perepoeg pole saanud sõba silmale.  Lapsed on juhtunust šokeeritud. Neile jätab see eluks ajaks jälje.

Muidu on piirkonnas väga rahulik. Mitte keegi poleks osanud aimata, et midagi sellist võib seal juhtuda. Isegi täiskasvanud on selliseid juhtumeid vaid lehest lugenud. Isa väitel oli tegemist hirmsa juhtumiga.

Nüüd läheb kaua aega, enne kui lapsed julgevad õue mängima minna – või kui vanemad julgevad neid välja lasta. Seda vaatamata asjaolule, et tegemist oli tõenäoliselt erakordse juhtumiga, ning kahtlusalune mees oma nägu enam sinnakanti ei näita.

Tütar oli rääkinud, et läheb välja alles siis, kui see näru on kätte saadud. Isa väitel ei saa tütar veel õieti arugi, mida temaga taheti teha.

Politsei teatas asjast eile esmaspäeval. Kahtlusalust isikut veel kätte saadud ei ole. Politsei tahab veel lapsed üle kuulata ning võtta välja valvekaamerate salvestused, et mehe isiku kohta infot saada. Tier elektritõukerataste kasutajate andmed võetakse samuti välja.

Sotsiaalmeedias on imestatud, miks pole mehe tundemärke edastatud. Politsei andmetel otsustatakse selliseid asju iga juhtumi puhul eraldi. Politsei analüüsib nüüd, kas tundemärkide avaldamine ja avaliku abipalve edastamine on õigustatud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,246 korda, 1 külastust täna)