Helsingis jäävad metroo ja trammid kaheks päevaks seisma streigi tõttu

Helsingi piirkonnas seiskub eeloleval neljapäeval ja reedel, 16. ja 17. septembril seoses transporditöötajate streigiga.

Streik on seotud teatud teenuste tellimisega väljastpoolt ettevõtete. Ettevõte ise kinnitas, et midagi sellist kavas pole. Samas on Helsingi linnavalitsus võtnud vastu otsuse teatud teenused sisse telleida, vahendab Helsingin Sanomat.

Transporditeenuste väljast sisse ostmine tuleneb sellest, et trammiliiklus laieneb Helsingi linnast väljapoole. Sellega seoses osalevad ühistranspordi korraldamisel tulevikus naaberomavalitsused. Tegevuse ümberkorraldamisel on lubatud tagada töötajatele töö jätkumine teistes ettevõtetes.

Joukkoliikenne | Metro- ja raitioliikenne seisahtuu kahdeksi päiväksi lakon vuoksi, HKL:n yhtiöittäminen eteni

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina osaltaan aikeet yhtiöittää HKL. Metro- ja raitioliikenne pysähtynee torstaina ja perjantaina Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) kuljettajien mielenilmauksen vuoksi. Työntekijät ovat vaatineet uutta selvitystä HKL:n yhtiöittämisen seurauksista, mutta sellaista ei ole luvassa. Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan yhtiöittämishankkeen maanantaina, ja asia etenee kaupunginvaltuuston käsittelyyn syyskuun 22. päivänä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,648 korda, 1 külastust täna)