Helsingi uus kortermaja lekib nagu sõelapõhi, aga midagi teha ka ei saa

Helsingis Jätkäsaaris 2014. aastal valminud uus kortermaja lekib nagu sõelapõhi. Elanikud on murest sinised, aga ehitust vedanud Helsingi linn on võimetu midagi ette võtma.

Elanikud on püüdnud juba aastaid vigu parandada, aga vett jookseb sisse üha uutest kohtadest. Probleemid ilmnesid juba 2017. aastal, aga sellest ajast pole suudetud vigu parandada, vahendab Helsingin Sanomat.

Eriti hullusti sajab sisse parkla, mille pealispind laseb vett läbi. Lisaks lekivad maja välisseinad ja sealt kukub alla tükke. Alla on kukkunud aknaplekid – need olevat olnud kinnitatud vaid kahe pisikese kruviga.

Elanikel lekivad rõdud, ja seda algusest peale. Algul sadasid läbi rõdu ja seina kinnituskohad, nüüd ajab rõdudelt vett korteritesse sisse.

Maja ehitanud firma NCC ei soovinud teemat kommenteerida, aga lubas lepingu alusel vead parandada.

Rakentaminen | Helsinkiläinen kerrostalo on vuotanut seitsemän vuotta kuin seula – Rakennuttajan mukaan vuodoista ei ole varsinaista haittaa, asukkaat ovat raivoissaan

Talon rakennuttanut Helsingin kaupungin asuntotuotanto ei ole onnistunut korjauttamaan talon lukuisia vuotoja vuosien aikana. Helsingin kaupungin asuntotuotannon rakennuttama asuintalo Jätkäsaaressa vuotaa kuin seula nyt jo seitsemättä vuotta. Hitas-talon asukkaat ovat yrittäneet talon valmistumisesta alkaen saada asuntotuotantoa korjaamaan talon vuoto-ongelmat. Talo kuitenkin vuotaa edelleen: vanhojen vuotopaikkojen lisäksi uusista kohdista valuu vettä talon rakenteisiin.

Kommentaarid
(Külastatud 1,348 korda, 1 külastust täna)