Helsingi ravipiirkonna juhil lõi koroona ajal välja vana haigus, mees jääb töövõimetuspensionile

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna HUS juhil Juha Tuominenil lõi aasta tagasi koroona ajal välja vana haigus multiskleroos ehk MS. Mees otsustas panna ameti maha ja jääda töövõimetuspensionile.

Mees rääkis väljaandele Talouselämä, et haigus andis endast märku eelmise aasta septembris, pärast seda jõulude ja suusapuhkuse ajal ning siis aprilli algul lihavõtete ajal. Tekkisid nägemishäired ning mees sai aru, et tuleb tagasi tõmmata.

HUS teatas juuli algul, et Tuominen on põdenud haigust kergel kujul aastakümneid ning jäi arstide soovitusel haiguspuhkusele. Samal päeval teatas Tuominen sotsiaalmeedias, et jäi töövõimetuspensionile.

Tuominen märkis, et tema kui juhi terviseprobleemid mõjutavad tervet organisatsiooni. Otsus töövõimetuspensionile jäämise kohta tehti koos töötervishoiuarsti, neuroloogi ja tööpensioni kindlustusseltsiga. Lõpliku otsuse tegemine oli aga raske.

Talouselämä küsis otse, kas haiguse ägenemine oli seotud koroonaga. Tuominen ütles, et tahaks vastata, et mitte. Samas on ta arstina teadlik, et kortisooni ja adrenaliini taolised võitlushormoonid on praeguses olukorras keskmisest kõrgemal tasemel ning võivad põhjustada organismis põletikke.

Kommentaarid
(Külastatud 525 korda, 1 külastust täna)