Hea teada: Kui Soomes on sissetulek kasvanud, kas siis peab ise taotlema kõrgemat maksuprotsenti?

Soome maksuportaalile TalousTaito esitati küsimus maksuprotsendi kohta. Inimesel on olnud kaks töökohta ja sissetulek on kasvanud rohkem kui varem prognoositud. Inimene tahab suurendada maksuprotsenti, et vältida juurdemakset järgmisel aastal. Kas selleks peab tellima maksuametilt uue maksukaardi?

Vastab maksujurist Tero Hämeenaho:

Ei pea. Kui soov on tõsta ettemaksu protsenti, siis saab seda paluda otse oma tööandjalt. Tööandjale tuleb aegsasti teada anda, kui palju on kavas maksuprotsenti tõsta. Selleks pole endal vaja maksuameti poole pöörduda.

Ettemaksuprotsendi vähendamine aga nõuab ühenduse võtmist otse maksuametiga. Tööandja ei saa alandada töötaja ettemaksuprotsenti pelgalt töötaja soovi alusel. Selleks on vaja tellida maksuametist uus maksukaart, kuhu maksuamet on kandnud väiksema ettemaksuprotsendi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,182 korda, 1 külastust täna)