Dokumendid: Wuhani laboris uuriti ja muundati nahkhiirte koroonaviiruseid, ja seda USA rahastamisel

USA ajakirjanike ühendus The Intercept on pääsenud ligi 900 riikliku terviseinstituudi dokumendile, millest tuleb välja, et USA asutus EcoHealth Allience toetas koroonaviiruste uurmist 3,1 miljoni dollariga. Sellest 599 000 dollarit läks Wuhani laborile.

Laborisse koondati tuhandeid nahkhiirtelt pärit koroonaviiruse proove. Uuringute tarbeks võeti proove ka inimestelt, kes töötasid loomadega.

Hiina teaduste akadeemia alla kuuluva Wuhani viroloogia labori ülesanne oli tuvastada ja muundada inimese jaoks ohtlikke koroonaviiruseid.

Erinevalt varem arvatust tehti katseid Wuhani ülikooli loomkatsete keskuses. See on 3. bio-ohutuse kategooria asutus, mis tähendab, et seal uuritakse eluohtlikke aineid. Seni on arvatud, et katseteid tehti Wuhani viroloogia instituudis, edastab The Intercept.

Saadud dokumentidest ei tule otseselt välja, et viirus pääses lahti laborist. Aga see on samas võimalik.

Rahastamise taotluses rõhutab EcoHealth Alliance, kui ohtlik on töö koroonaviirustega. On võimalik saada nahkhiirelt hammustada ja nõnda nakatuda. Wuhani laboris loodi uusi koroonaviiruseid ning testiti nende võimet nakatada hiiri, mille geene oli muundatud nii, et need sarnanesid inimese omadega.

Juba varasemast on teada, et USA valitsuse koroona-asjatundja Anthony Fauci sai juba 2020. aasta jaanuari lõpus teada, et väike osa praegu leviva koroonaviiruse geneetilisest koodist on arvatavalt muundatud. Fauci aga lükkas 2020. aasta kevadel avalikult ümber väited selle kohta, et viirus pääses lahti Wuhani laborist.

Maailma terviseorganisatsioon WHO on samuti leidnud, et pandeemia põhjustanud koroonaviirus SARS-CoV-2 pole tõenäoliselt pärit laborist. WHO aga pole saanud asjas täit selgust.

Kommentaarid
(Külastatud 920 korda, 1 külastust täna)