AstraZeneca vaktsiini välja töötanud teadlane: immuunsus püsib hea, kolmandaid doose pole vaja

Ravimifirma AstraZeneca koroonavaktsiini välja töötanud Briti teadlane, professor Sarah Gilbert ütles, et immuunsus püsib hea pärast kahte doosi, mistõttu pole kolmandaid doose vaja.

Professor Gilbert ütles, et kolmandateks doosideks mõeldud vaktsiinid võib saata riikidesse, kus inimesi pole veel üldse vaktsineeritud.

Teadlane ütles, et kolmanda doosi saavad immuunpuudulikkusega ning eakad patsiendid. Igaühele pole aga kolmandaid doose vaja anda. Valdaval osal inimestest on immuunsus hea, vahendab Daily Mail.

Ühendkuningriigis on antud luba kolmandate dooside jaoks AstraZeneca ja Pfizeri koroonavaktsiiniga. Pfizeri vaktsiini võib kolmandateks doosideks anda igaühele, AstraZeneca oma aga ainult neile, kes on juba varem saanud seda vaktsiini.

Professor Gilbert on varem öelnud, et lapsi poleks üldse vaja vaktsineerida, kuna ta pole veendunud selle kasulikkuses – selle asemel võiks neid vaktsiine kasutada kusagil mujal. Professor Gilberti väitel on oluline võimalikult palju inimesi maailmas ära vaktsineerida vähemalt ühe doosiga.

Booster programme unnecessary, scientist behind AstraZeneca jab says

Booster programme unnecessary, according to scientist behind AstraZeneca jab Dame Sarah Gilbert said Covid immunity in people with two doses ‘lasting well’ UK medical regulator said Pfizer and AstraZeneca jabs could be used as boosters A decision on who should get a booster is expected by JCVI in the next few days A mass booster programme is unnecessary because immunity to Covid in people with both doses is ‘lasting well’, according to the lead scientist behind the AstraZeneca jab.

Kommentaarid
(Külastatud 506 korda, 1 külastust täna)