Venemaal on juba juuli algusest koroona olukord väga hull, ja paremaks ka ei lähe

Venemaal, kus väidetavalt levib koroona Delta variant, on juba peaks kaks kuud, alates juuli algusest olukord väga hull, ja paranemise märke ei ole.

Venemaal tõusis juuli algul ööpäevane uute nakatumiste hulk järsku 8000 pealt enam kui 20 000 peale ja on seal püsinud juba peaaegu kaks kuud.

Ööpäevane koroonasurmade arv kerkis Venemaal Worldometeri andmetel hüppeliselt 400 pealt 800 peale ja on püsinud seal samuti kaks kuud. Koroonasurmad on toodud välja juuresolevas graafikus ja see on praegu kõrgeim terve pandeemia aja jooksul.

Koroona varasemate lainete ajal on Venemaa kohta teada, et seal varjatakse tegelikke nakatumiste ja surmade numbreid. Need võivad olla kuni 10 korda suuremad kui näitab ametlik statistika. Vene piirkondade andmete põhjal on olukord väga hull ja haiglad inimesi täis.

Venemaa hullust olukorrast annab aimu see, et koroonaga nakatusid sajad Soome jalgpallituristid, kes Peterburis EM-mänge vaatamas käisid. Jalkaturistidega jõudis kole nakkus Soome ja Soomest Eestisse, kus praegu samuti nakatumiste arv kiiresti kasvab.

Venemaal on suures hädas alustatud sundvaktsineerimise kampaaniat, aga nagu numbritest näha, pole sellest eriti abi olnud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,199 korda, 1 külastust täna)