Välismaa meest kahtlustatakse Soomes tuhandete eurode eest vitamiinide varguses

Välismaa meest kahtlustatakse Soome toidupoodidest vitamiinide ja muude loodustoodete varguses eelmise, 2020. aasta ja tänavuse aasta kevadel.

Mees jäi vahele vargusega Soome põhjaosas Haukipudases tänavu maikuus. Mehe riiete seest leiti ligi 700 euro väärtuses vitamiine ja toidulisandeid. Mees andis kinnivõtmise käigus valenime ja tal oli kaasas mujal Euroopas varastatuks kuulutatud pass, vahendab MTV.

Mehe telefoni abil selgitati välja tema liikumine Soomes. Lisaks leiti telefonist hulgaliselt pilte arvatavalt varastatud vitamiinidest ja märkmeid, kuhu olid märgitud eri vitamiinid. Telefonis olid ka pildid pappkastidest, mis olid arvatavalt pildistatud terminalis. Uurimise käigus selgus, et see kaubaterminal asub Lappeenrantas.

Terminalis konfiskeeriti 2224 purki vitamiine ja toidulisandeid, mis olid mõeldud edasi saatmiseks. Varastatud kauba väärtus oli ligi 7000 eurot.

Politsei kahtlustab meest 16 eri varguses 12 kohas üle terve Soome. Lisaks Haukipudasele olid vargused Vetelis, Kalajokis, Kuhmos, Mäntyharjus, Haapavesil, Joensuus, Oulainenis, Mänttäs, Rääkkyläs ja Nurmeses.

Lisaks vargustele kahtlustatakse meest valede isikuandmete esitamises, võltsitud esemete omamises ja keelatud tegevuses. Eeluurimine on lõppenud ja asi läheb prokuratuuri süüdistuse esitamiseks. Mees viibib eeluurimisvanglas.

Kommentaarid
(Külastatud 626 korda, 1 külastust täna)