Vaktsiinivastase teate välja saatnud Soome õpetaja lahkus töölt

Soome edelaosas Kokemäki koolis Wilma veebikeskkonda vaktsiinivastase teate saatnud õpetaja lahkus töölt.

Õpetaja saatis esmaspäeva õhtul lapsevanemetale Wilma keskkonda teate, milles juhiti tähelepanu vaktsiini kahjulikele kõrvaltoimetele. Teates olid viited vaktsiinivastastele veebikülgedele, vahendas Satakunnan Kansa.

Kooli direktor Timo Niinisalo ütles, et teade oli täiesti kooli põhimõtete vastane. Tema väitel tegi õpetaja omad järeldused ja lahkus ametist, vahendab Yle.

Direktor ütles, et ta polnud jõudnud veel õpetajaga asjast rääkidagi, kui ta juba ameti maha pani. Koolis suhtutakse vaktsineerimisse positiivselt ja juhindutakse ametivõimude soovitustest. 12-aastaste vaktsineerimisega alustatakse koolis lähiajal.

Kool saatis pärast juhtunut omapoolse teate lapsevanematele vaktsineerimise kohta ning kooli töötajatega on vesteldud teemal, kellel on õigus saata lapsevanematele teateid.

Opettaja lähetti rokotevastaisen Wilma-viestin Kokemäellä – irtisanoutui kohun saattelemana

Huoltajat ottivat yhteyttä kouluun saatuaan rokotevastaisen viestin opettajalta maanantai-iltana. Koulu lähetti vastineensa seuraavana päivänä. Sen jälkeen tilanne eteni opettajan irtisanoutumiseen. Rokotevastaisen viestin huoltajille lähettänyt opettaja on irtisanoutunut tehtävistään Kokemäellä. Satakunnan Kansa (siirryt toiseen palveluun) kertoi tiistaina, että opettaja lähetti maanantai-iltana huoltajille Wilman välityksellä viestin, jossa pyydettiin huomioimaan rokotteiden haitat.

Kommentaarid
(Külastatud 589 korda, 1 külastust täna)