Uus avastus: teismelistel poistel esineb palju sagedamini Pfizeri vaktsiiniga seotud südamehäireid

Pfizeri koroonavaktsiin kujutab palju suuremat ohtu poistele, mistõttu tuleks kaaluda vaktsiini andmist lastele.

Värske uuringu kohaselt esineb poistel 14 korda sagedamini võimalus saada vaktsineerimise tulemusel muidu harvaesinev südamelihase põletik ehk müokardiit, vahendab Daily Mail.

Praegu on Ühendkuningriigis kaalumisel 16-17-aastaste laste vaktsineerimine, aga seda ei taheta enne ära otsustada, kui on selge, et vaktsiinid on ohutud. USA-s, kus on lapsi vaktsineeritud juba mitu kuud, on tulnud välja poiste palju suurem haigestumine vaktsiini tagajärjel südamelihase põletikku.

Kuna poisid on ohustatumad, võidakse anda poiste jaoks erinevad soovitused. Väljaandes JAMA Cardiology avaldatud uuringust tuleb välja, et 15 vaktsineerimisele järgnenud südamelihase põletiku juhtumi puhul oli vaid 1 tüdruk. Juba varasemast on teada, et poiste puhul on oht kordades suurem.

Kõigi 15 juhtumi puhul kaebasid lapsed valu rinnus, mis tekkis paar päeva peale vaktsineerimist. Valu kestis kuni 9 päeva. Ühelgi lapsel polnud tõsisemaid vaevusi, mis oleks vajanud intensiivravi. Kõik pääsesid haiglast välja 5 päevaga.

Samas hoiatavad Bostoni lastehaigla arstid, et selliste vaktsineerimisele järgnenud südamelihase põletiku juhtumite pikaajaline mõju pole teada.

Müokardiit on südamelihase põletik, mille põhjustajaks on tavaliselt viirus. Enamikul juhtudel haigus möödub ilma mingite komplikatsioonideta. Üksikutel juhtudel võib aga tekkida südamekahjustus. Mõned patsiendid vajavad südame siirdamist.

Uuringust tuleb küll välja, et südamelihase põletiku oht on väiksem kui saada koroonahaigus COVID-19, aga samas vajab vaktsiini ohutuse kindlaks tegemine veel täiendavaid uuringuid.

Ühendkuningriigis tahetakse oodata ja vaadata, kuidas läheb vaktsineerimine USA-s, enne kui antakse luba vaktsineerida 16-17-aastaseid lapsi.

Boys are 14 TIMES more likely to have heart problem from Pfizer’s jab

Boys are much more likely than girls to suffer myocarditis after a Pfizer jab Doctors in the US said just one of the 15 myocarditis patients was a girl Data is expected to fuel the debate over whether Britain should jab youngsters Pfizer’s Covid vaccine may pose more of a risk to boys, a study claimed today amid growing calls for No10 to rethink plans to dish out jabs to children.

Kommentaarid
(Külastatud 941 korda, 1 külastust täna)